Η Renault μείωσε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2019, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω της μείωσης της ζήτησης αυτοκινήτων και της κατάρρευσης των κερδών της Nissan.

Η Renault αναμένει τώρα ότι τα έσοδα του 2019 θα είναι κοντά στο επίπεδο του προηγουμένου έτους, χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Ο κλάδος παγκοσμίως έχει πληγεί από την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και από την εμπορική διαμάχη μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον. Βασική πηγή ανησυχίας τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο είναι και το Brexit.

Tα καθαρά κέρδη μειώθηκαν πάνω από 50%, στα 970 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου -Ιουνίου. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6,4% στα 28,05 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν επίσης κατά 13,6% στα 1,654 δισ. ευρώ. Το λειτουργικό περιθώριο υποχώρησε από το 6,4% στο 5,9%.

Χθες η Nissan, εταίρος της Renault, ανακοίνωσε το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιοργάνωσης της τελευταίας δεκαετίας, που περιλαμβάνει την περικοπή 12.500 θέσεων εργασίας.

Λόγω της πτώσης των κερδών της Nissan, η Renault έχασε 826 εκατ. ευρώ, μιας και η γαλλική εταιρία κατέχει το 43% της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.