Ακόμη ένα video που μας δείχνει το πόσο ευάλωτα είναι τα keyless συστήματα, με δύο ληστές στο Λονδίνο, να κλέβουν ένα Tesla Model S σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Οι ληστές, με απλό και σχετικά φθηνό εξοπλισμό, υπέκλεψαν το σήμα που εκπέμπει το κλειδί, κλέβοντας το αυτοκίνητο. Οι εταιρίες προσπαθούν να βελτιώσουν την ασφάλεια των keyless συστημάτων τους, γι’αυτό και όλο και περισσότερες προσθέτουν αισθητήρες κίνησης στα ασύρματα κλειδιά τους, έτσι ώστε αυτά να εκπέμπουν σήμα μόνο όταν βρίσκονται σε κίνηση. Έτσι το κλειδί δεν εκπέμπει όταν βρίσκεται αφημένο μέσα στο σπίτι, καθιστώντας αδύνατη την κλωνοποίηση του σήματός.

Οι ειδικοί συστήνουν σε όλους μας να τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το keyless κλειδί του αυτοκινήτου μας, έτσι ώστε να μην μπορούν οι ληστές να κλέβουν με τον παραπάνω τρόπο το αυτοκίνητό μας. Ο τρόπος αυτός δεν προσφέρει την μέγιστη προστασία, οπότε η καλύτερη λύση είναι να τοποθετούμε το κλειδί μέσα σε μια τσάντα Faraday, με τα αγώγιμα υλικά της να μπλοκάρουν κάθε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη που μπλοκάρει κάθε σήμα.