Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και οι ορισμένοι την εκμεταλλεύονται με κακό τρόπο. Βλέπεις οι ληστές αυτοκινήτων διαθέτουν πλέον μια ειδική συσκευή που στέλνει σήμα στο κλειδί που βρίσκεται μέσα στο σπίτι του κατόχου του αυτοκινήτου, το οποίο με τη σειρά του στέλνει σήμα σε μια άλλη συσκευή που βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητο, που λαμβάνει το σήμα του κλειδιού και λειτουργεί πλέον το ίδιο ως κλειδί, με αποτέλεσμα οι κλέφτες να αρπάζουν το αυτοκίνητο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Οι ειδικοί συστήνουν σε όλους μας να τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το κλειδί του αυτοκινήτου μας, έτσι ώστε να μην μπορούν οι ληστές να κλέβουν με τον παραπάνω τρόπο το αυτοκίνητό μας. Η άλλη εναλλακτική και πολύ πιο σωστή είναι να τοποθετούμε το κλειδί μέσα σε μια τσάντα Faraday, με τα αγώγιμα υλικά της να μπλοκάρουν κάθε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη που μπλοκάρει κάθε σήμα.

 • Bon Viveur

  Ωραίο!

 • gv

  και οταν το βγαλεις απο τη τσαντα για να το ξεκλειδώσεις δε κινδυνευεις ας πουμε?
  ασφαλεια κλοπης και προσευχες!
  δε ξερω αυτα τα προγραμματα immobilizer που μπορεις να βαλεις στο κινητο αν κανουν δουλειά..
  επισης ποτε θα βαλουν δακτυλικο αποτυπωμα?
  τοσο δυσκολο ειναι?

 • xtra

  Υπαρχει ο κίνδυνος να το μπερδεψεις με μπαγιατικο κεφτεδακι μετα! 😉
  Παντως στα σετ ταξιδιού η faraday ειναι μπροστα !

 • jonjon
 • Bon Viveur

  τα πράγματα είναι απλά, κάνεις μία μεικτή και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εγώ έχω μεικτή και στο octavia και στο hemi της γυναίκα μου και έχω ξενοιάσει. Ούτε συναγερμό δεν έχω βάλει.

 • oυτε αλουμινοχαρτα..ουτε λουκετα….ουτε μεικτες ασφαλειες…ουτε τιποτα !!!!!! :-D
  https://uploads.disquscdn.com/images/37cb31de023bba498a15dbe5953e19dfb0572e0e5525757e067878daab8155ca.jpg

 • Mitsos Ribopaido

  Μετα το τηλεκοντρολ να τυλιξουμε και τις γυναικες μας

 • YiannisP

  Ένα κρυφό διακόπτη για την αντλία του καυσίμου και άσε τους να ψάχνουν

 • Rizo

  Προσωπικά θα διαφωνήσω με το άρθρο. Έχω κάποιες τεχνικές γνώσεις καθώς δούλευα και σε κατάστημα ηλεκτρονικών όπου αντιγράφαμε τηλεχειριστήρια για γκαραζόπορτες. Η βασική λειτουργία με το ξεκλείδωμα στα αυτοκίνητα είναι σχεδόν η ίδια. Εκπέμπεται από το κλειδί μία συγκεκριμένη συχνότητα την οποία μόλις λάβει ο δέκτης ενεργοποιείται. Στα ποιο σύγχρονα συστήματα και στα αυτοκίνητα οι συχνότητες-κωδικοί είναι κυλιόμενοι άρα και πολύ πιο πολύπλοκοι. Υπάρχει μηχάνημα όπου αν πας κοντά το κλειδί μπορεί να διαβάσει τους κωδικούς (στο δικό μας έπρεπε να είναι κολλητά). Αλλά η καλύτερη προστασία για εμένα είναι να μην πατάμε πολλές φορές το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα γιατί εμφανίζουμε περισσότερες πληροφορίες για τους κωδικούς μας καθώς επίσης και να ελέγχουμε άμα κάθεται κάποιος ύποπτα τακτικά κοντά μας όταν πάμε στο αυτοκίνητο. Το κλειδί δεν εκπέμπει κάποιο σήμα αν δεν πατάμε το κουμπί. Και επίσης εάν με οτιδήποτε και να “φορέσουμε” στο κλειδί το αυτοκίνητο κλειδώσει-ξεκλειδώσει σημαίνει ότι πρώτον δεν προστατεύει – μιας και το σήμα διαπερνά την “προστασία” μας – και δεύτερον πάλι μας παίρνουν τους κωδικούς.
  Υ.Γ. Το κλειδί δεν είναι δέκτης. Άρα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί. Εκτός και αν στα ποιο πολυτελή αυτοκίνητα έχουν περισσότερες λειτουργίες άρα και λήψη πληροφοριών για το αυτοκίνητο.
  Τεχνολογία είναι αυτή.. ξεφεύγει!!

 • Christos Dimou

  Αν δεν θέλεις τέτοια προβλήματα δεν αγοράζεις αυτοκίνητο με keyless entry.