Και η Amazon κατηγορεί την Tesla για τα φωτοβολταϊκά της

Σχετικά άρθρα

Μετά την μήνυση της Walmart, η Amazon ανακοίνωσε πως έχει και αυτή προβλήματα τα φωτοβολταϊκά της Tesla, επειδή μια φωτιά τον Ιούνιο του 2018 στη στέγη μιας από τις αποθήκες της στο Redlands της Καλιφόρνιας, αφορούσε ένα ηλιακό σύστημα που είχε εγκαταστήσει η SolarCity της Tesla. Η Amazon από τότε έχει λάβει μέτρα για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της και δεν σχεδιάζει να εγκαταστήσει περισσότερα συστήματα της Tesla.

Η πυρκαγιά στα συστήματα της Amazon έρχονται μόλις τρεις ημέρες αφότου η Walmart κατέθεσε μήνυση εναντίον της Tesla, κατηγορώντας την για αμέλειες που προκάλεσαν πυρκαγιές σε ηλιακά συστήματα σε περισσότερα από 12 καταστήματα. Οι ισχυρισμοί αυτοί απειλούν να βυθίσουν περαιτέρω την ηλιακή επιχείρηση της Tesla σε μια εποχή που η εταιρεία αγωνίζεται να κερδίσει μερίδιο αγοράς.

Η Tesla παραδέχθηκε ότι ορισμένοι σύνδεσμοι καλωδίων που κατασκευάζονται από την Amphenol Corp για τους ηλιακούς συλλέκτες της, έχουν “βλάβες και αποσυνδέσεις σε υψηλότερο ρυθμό από ό, τι επιτρέπουν τα πρότυπά της”.

Η Tesla δήλωσε πως συνεργάζεται με την Amazon προκειμένου να βρεθεί η αιτία της πυρκαγιάς, ενώ έχει πραγματοποιήσει επιθεωρήσει και στις άλλες εγκαταστάσεις της Amazon και δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα.

Η Tesla αγόρασε την SolarCity πριν από τρία χρόνια σε συμφωνία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποδείχτηκε εξαιρετικά αμφιλεγόμενη. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της SolarCity ήταν ο ξάδελφος του CEO της Tesla, Elon Musk και ο Musk ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SolarCity.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...