Αυτό είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό όχημα του κόσμου και δεν χρειάζεται ποτέ φόρτιση

Σχετικά άρθρα

Η eMining, το παρακλάδι της Kuhn, είναι μια ελβετική εταιρία παραγωγής μηχανημάτων, η οποία δημιούργησε το μεγαλύτερο ηλεκτρικό όχημα του κόσμου.

Πρόκειται για το eDumper, ένα φορτηγό που εργάζεται σε λατομείο στα περίχωρα του Biel της Ελβετίας.

Είναι ένα Komatsu HD 605-7 που από το εργοστάσιο φορούσε έναν θηριώδη εξακύλινδρο turbodiesel κινητήρα 23,1 λίτρων. Ο κινητήρας αυτός έχει δώσει την θέση του σε ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες ιόντων-λιθίου 600 kWh που ζυγίζουν περισσότερο από 4 τόνους.

Το φορτηγό βάρους 45 τόνων, διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που πρακτικά φορτίζει συνεχώς τις μπαταρίες, αφού μεταφέρει υλικό βάρος 65 τόνων από το ορυχείο σε ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου.

Ουσιαστικά το φορτηγό παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει και έτσι έχει ως αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ποτέ φόρτιση, εξοικονομώντας περισσότερους από 50.000 τόνους πετρελαίου ντίζελ ετησίως.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το eDumper, με την τιμή του να γίνεται γνωστή μονάχα στους ενδιαφερόμενους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...