Η Tesla έκανε γνωστό πως ξεκίνησε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα, που το περιγράφει ως μια ασφαλιστική προσφορά με ανταγωνιστικές τιμές που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιδιοκτήτες της Tesla έως 20% χαμηλότερες τιμές και σε μερικές περιπτώσεις έως και 30%.

Η ασφάλιση της Tesla θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην Καλιφόρνια και θα επεκταθεί σε άλλες αμερικανικές πολιτείες στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Tesla, οι μειωμένες τιμές οφείλονται και λόγω των προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας της εταιρείας, όπως το Autopilot, προσθέτοντας πως ήδη η Tesla μοιράζεται πληροφορίες που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους των ασφαλίστρων, με τις ασφαλιστικές εταιρίες σχετικά με αυτό.

Η Tesla μπορεί να καταγράφει δεδομένα οδήγησης έχοντας άμεση γνώση του προφίλ κινδύνου του οδηγού και του αυτοκινήτου. Όπως είπε ο Musk, εάν οι πελάτες επιθυμούν να αγοράσουν μια ασφάλιση της Tesla, ίσως χρειαστεί να συμφωνήσουν να μην οδηγούν το αυτοκίνητο με επιθετικό τρόπο. Εάν δεν το συμφωνήσουν, τότε το κόστος της ασφάλισης θα είναι υψηλότερο.

Η Tesla εξηγεί ότι δεν χρησιμοποιεί ούτε καταγράφει δεδομένα οχήματος, όπως GPS ή κάμερα οχημάτων, όταν κάνει την τιμολόγηση.