Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα πως συμφώνησε με την διοίκηση της πίστα της Monza, το ACI (Automobile Club d’Italia) ώστε το ιταλικό Grand Prix να βρίσκεται στο καλεντάρι της Formula 1 τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Η νέα συμφωνία είναι διάρκειας 5 ετών και ανακοινώθηκε με την ευκαιρία του event για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση της Ferrari, αλλά και του 90στου Ιταλικού GP.

Η πίστα της Monza είναι η πίστα που έχει φιλοξενήσει τα περισσότερα Grand Prix της Formula 1 από οποιοδήποτε άλλη πίστα. Το ιταλικό Grand Prix είναι στο καλεντάρι της Formula 1 από το 1950, έτος ίδρυσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 και ο αγώνας διεξάγεται κάθε χρόνο στη Monza, με εξαίρεση τον αγώνα του 1980 που διεξήχθη στην Imola.

Το Autodromo di Monza – γνωστό και ως «La Pista Magica» – φιλοξένησε 68 αγώνες του πρωταθλήματος της Formula 1 και σε 12 περιπτώσεις, ο τίτλος του πρωταθλήματος οδηγών κρίθηκε εκεί. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1979, όταν ο Jody Scheckter εξασφάλισε το πρωτάθλημα, με τον Νοτιοαφρικάνο να βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην ιταλική πίστα, οδηγώντας την ίδια Ferrari 312 T4 με την οποία κέρδισε τον αγώνα και τον τίτλο πριν από 40 χρόνια.