Ανακαλούνται 236 Ford Ka+ στην Ελλάδα, παραγωγής μεταξύ 8/9/2017 μέχρι 18/4/2019. Ο λόγος της ανάκλησης είναι το γεγονός πως σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα, μια από τις πλεξούδες καλωδιώσεων στο χώρο του κινητήρα μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί σωστά, με πιθανό αποτέλεσμα βραχυκύκλωμα ανάμεσα στην καλωδίωση του συστήματος παρακολούθησης της μπαταρίας (BMS) και τη βάση συγκράτησης της μπαταρίας.

Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος ανάμεσα στην καλωδίωση του BMS και τη βάση συγκράτησης της μπαταρίας, μπορεί να εμφανιστεί καπνός κάτω από το καπό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης της καλωδίωσης της μπαταρίας του οχήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.