GP Ιταλίας 2019, Κατατακτήριες: O Lecrerc στην pole, μετά από μια ντροπιαστική περίοδο

Σχετικά άρθρα

Ο Charles Leclerc κατέκτησε την δεύτερη συνεχόμενη pole position και την τέταρτη στην καριέρα του, αλλά αυτό που θα μείνει από τις κατατακτήριες στην πίστα της Monza είναι το “θέατρο” που είδαμε από όλους τους οδηγούς στο Q3. Στην συγκεκριμένη πίστα, το slipstream παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς όταν ένα μονοθέσιο ακολουθεί ένα άλλο κερδίζει περίπου 0,5 δευτ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος βγει πρώτος στην πίστα για έναν γρήγορο γύρο βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Ο γύρος του Leclerc που του έδωσε την pole

Κατά την διάρκεια της πρώτης προσπάθειας στο Q3, ο Kimi Raikkonen είχε μια έξοδο στην Parabolica, που ήταν η αιτία να βγει η κόκκινη σημαία και να διακοπεί η περίοδος. Με την επανεκκίνηση, όποιος οδηγός έβγαινε πρώτος θα ήταν σε μειονεκτική θέση. Τα λεπτά περνούσαν, έως ότου ο Nico Hulkenberg αποφάσισε να βγει έξω. Αμέσως ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι -οχτώ- οδηγοί, αλλά ο Γερμανός της Renault καθυστερούσε αρκετά, ούτως ώστε κάποιος να τον προσπεράσει και να πάρει αυτός το slipstream. Αυτό τελικά δεν έγινε, και εκτός του Carlos Sainz, κανείς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον γύρο προθέρμανσης εγκαίρως και να σημειώσει έναν -τελευταίο- γρήγορο γύρο.

Εξαιτίας των παραπάνω, οι χρόνοι και η κατάταξη των οδηγών είναι αυτή που είχαν οι οδηγοί μετά την πρώτη τους προσπάθεια. Εκεί ο Leclerc έγραψε χρόνο 1:19,307, o οποίος ήταν κατά 0,039 δευτ. πιο γρήγορος από αυτόν του Hamilton και πήρε την pole position. Ο Bottas ήταν τρίτος με την δεύτερη Mercedes, 0.047 δευτ. πίσω από Leclerc, ενώ ο Vettel ήταν τέταρτος. Ο εντυπωσιακός ρυθμός από τις δύο Renault του Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών επαληθεύτηκε και στις κατατακτήριες, με την αγγλογαλλική ομάδα να κλειδώνει την τρίτη γραμμή του grid, μπροστά από τον Sainz.

Τα highlights

Ο Ισπανός -παρότι ήταν ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να κάνει δεύτερη προσπάθεια στο Q3- δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να βελτιώσει τον αρχικό του χρόνο. Ο Alex Albon της Red Bull και ο Lance Walk της Racing Point θα εκκινήσουν από την όγδοη και ένατη, καθώς δεν κατάφεραν να χρονομετρηθούν στο Q3, ούτε στην πρώτη τους προσπάθεια.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...