Η Nissan κλυδωνίζεται από ακόμη ένα σκάνδαλο, αφού μετά τον Carlos Ghosn, ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος της, ο νέος CEO της, ο Hiroto Saikawa, αποδείχτηκε πως έπαιρνε χρήματα που δεν δικαιούνται από την εταιρία.

Makoto Uchida

Ο Saikawa ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την θέση του CEO της Nissan στις 16 του μηνός και για την θέση του, επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο επικεφαλής της Nissan Κίνας, o Makoto Uchida, ο προσωρινός CEO, Yasuhiro Yamauchi, και ο Jun Seki, πρώην επικεφαλής των δραστηριοτήτων Κίνας, ο οποίος τώρα συμμετέχει σε εσωτερική ομάδα με αποστολή την ανάκαμψη της Nissan.

Yasuhiro Yamauchi

Ο Uchida φέρεται να έχει την υποστήριξη της Renault και των φιλικά διακείμενων προς αυτή μελών του ΔΣ, ενώ ο Seki υποστηρίζεται από την πλευρά της Nissan.

Jun Seki

Ο διορισμός του νέου CEO έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο για το μέλλον της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη όσο και για τη συμμαχία της με την Renault. Ο επόμενος επικεφαλής ενδέχεται να πιέσει για τη σύναψη στενότερων δεσμών με τη Renault ή αντιθέτως για μεγαλύτερη ανεξαρτησία από αυτήν.