Ο CEO της Nissan παραδέχτηκε πως πήρε χρήματα που δεν δικαιούνταν, παραβιάζοντας έτσι εσωτερικές διαδικασίες της εταιρίας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που εκπονήθηκε από τον αποπεμφθέντα Carlos Ghosn.

Η αποκάλυψη έγινε από μια εσωτερική έρευνα της Nissan, όπου διαπιστώθηκε πως ο Saikawa και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας, πήραν οικονομικές αποζημιώσεις που δεν δικαιούνταν.

Ο CEO της Nissan ζήτησε συγνώμη και δεσμεύθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε και δεν δικαιούνταν, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας θα συνεδριάσει στις 9 του μηνός και θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικών ποινών. Όπως είπε ο Saikawa:

Είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα κατά την εφαρμογή του καθεστώτος δικαιωμάτων.Το ποσό πρέπει να επιστραφεί στην εταιρεία και έχω συμφωνήσει να το πράξω.

Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί αμφιβολίες για την δέσμευση του Saikawa να βελτιώσει τη διακυβέρνηση της Nissan μετά τη σύλληψη του Ghosn. Επίσης θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις με τη Renault, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εξασφαλίσει πλήρη συγχώνευση με τη Nissan, σχέδιο στο οποίο είχε εναντιωθεί ο Saikawa.