Η Ferrari συνεχίζει την ανάπτυξη της Purosangue και ο Michael Leiters, τεχνικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχτηκε πως η ανάπτυξη το πρώτου SUV της Ferrari έχει αρκετές προκλήσεις.

Το αυτοκίνητο, με κωδική ονομασία 175, θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα τοποθετηθεί απέναντι από την Lamborghini Urus. Όπως πρόσθεσε ο Leiters, το μοντέλο θα ανοίξει μια νέα κατηγορία για την Ferrari, προσθέτοντας πως θα κατασκευαστεί στη ευέλικτη προσθιο-κεντρομήχανη πλατφόρμα της εταιρίας, που μπορεί να φιλοξενήσει V6, V8 και V12 κινητήρες, με ή χωρίς υβριδική τεχνολογία. Η πλατφόρμα υποστηρίζει τόσο πίσω κίνηση, όσο και τετρακίνηση, ενώ πάνω της μπορούν να κατασκευαστούν μοντέλα με 2 ή 4 καθίσματα.

Η Purosangue θα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό της, θα διαθέτει ρυθμιζόμενη καθ’ύψος ανάρτηση, προηγμένες αντιστρεπτικές που θα βελτιώνουν την κύλιση του αυτοκινήτου τόσο στον δρόμο, όσο και εκτός δρόμου, ενώ ανάμεσα στους κινητήρες της θα υπάρχει ένας νέος V6 twin-turbo plug-in υβριδικός και ένας V12 ατμοσφαιρικός.

Στόχος είναι το μοντέλο να προσφέρει τους χώρους και την άνεση ενός SUV, όπως επίσης την εμπειρία οδήγησης, την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου της Ferrari.