Tesla: To Model S μπορεί να είναι έως 40 δευτ. ταχύτερο από την Porsche Taycan στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Με ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Tesla αποχαιρετά τη Γερμανία, ολοκληρώνοντας πρακτικά τις δοκιμές εξέλιξης που έκανε με το Model S Plaid. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρίας, το αναβαθμισμένο μοντέλο της, με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, μπορεί να ολοκληρώσει έναν γύρο σε 7 λεπτά και 20 δευτ., ενώ υπόσχεται ότι αυτός ο χρόνος μπορεί να βελτιωθεί και άλλο.

Χαρακτηριστικά, η ανάρτηση αναφέρει ότι με μερικές βελτιώσεις, ένας χρόνος στα 7 λεπτά και 5 δευτ. είναι πιθανόν να επιτευχθεί τον επόμενο μήνα, που θα επιστρέψει η αμερικάνικη εταιρία στο Nurburgring για να ολοκληρώσει τις δοκιμές της.

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες με δεδομένα από την πίστα. Η πρώτη δείχνει τη διαμήκη επιτάχυνση (σε g) σε όλο το μήκος της πίστας, ενώ η δεύτερη την δύναμη που χρειάζεται και ανακτάται σε διάφορα σημεία της πίστας.

Εδώ να θυμίσω, η Porsche ανακοίνωσε ότι η Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 7:42,34 στο Nurburgring. Το ρεκόρ σημειώθηκε με την Taycan Turbo κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με την Taycan Turbo S.

Τέλος η Tesla τοποθέτησε στο Nurburgring και έναν supercharger ταχυφορτιστή της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...