Με ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Tesla αποχαιρετά τη Γερμανία, ολοκληρώνοντας πρακτικά τις δοκιμές εξέλιξης που έκανε με το Model S Plaid. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρίας, το αναβαθμισμένο μοντέλο της, με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, μπορεί να ολοκληρώσει έναν γύρο σε 7 λεπτά και 20 δευτ., ενώ υπόσχεται ότι αυτός ο χρόνος μπορεί να βελτιωθεί και άλλο.

Χαρακτηριστικά, η ανάρτηση αναφέρει ότι με μερικές βελτιώσεις, ένας χρόνος στα 7 λεπτά και 5 δευτ. είναι πιθανόν να επιτευχθεί τον επόμενο μήνα, που θα επιστρέψει η αμερικάνικη εταιρία στο Nurburgring για να ολοκληρώσει τις δοκιμές της.

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες με δεδομένα από την πίστα. Η πρώτη δείχνει τη διαμήκη επιτάχυνση (σε g) σε όλο το μήκος της πίστας, ενώ η δεύτερη την δύναμη που χρειάζεται και ανακτάται σε διάφορα σημεία της πίστας.

Εδώ να θυμίσω, η Porsche ανακοίνωσε ότι η Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 7:42,34 στο Nurburgring. Το ρεκόρ σημειώθηκε με την Taycan Turbo κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με την Taycan Turbo S.

Τέλος η Tesla τοποθέτησε στο Nurburgring και έναν supercharger ταχυφορτιστή της.