Η Nissan και ο Carlos Ghosn συμφώνησαν με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), να πληρώσουν πρόστιμο 16 εκατ. δολαρίων, μετά από έρευνα της Επιτροπής, σχετικά με αποζημιώσεις του Ghosn που δεν είχαν δηλωθεί.

Η σχετική έρευνα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο και βρήκε πως η Nissan και ο Ghosn είχαν αποκρύψει πληρωμές προς τον Ghosn, το διάστημα μεταξύ 2009-2018, ύψους 94 εκατ. δολαρίων, ενώ είχαν λάβει μέτρα να αυξήσουν την αποζημίωση του Ghosn λόγω συνταξιοδότησης κατά περισσότερο από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι η Nissan θα καταβάλει πρόστιμο 15 εκατ. δολαρίων και ο Carlos Ghosn πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων. Ο Greg Kelly, διευθυντικό στέλεχος της Nissan και στενός συνεργάτης του Ghosn, θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 δολαρίων. Επίσης η συμφωνία αναφέρει πως ο Ghosn δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε θέση εταιρικού στελέχους στις ΗΠΑ τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ ο Kelly τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι δικηγόροι του Ghosn λένε ότι ο διακανονισμός του επιτρέπει να επικεντρωθεί στην επερχόμενη δίκη του στην Ιαπωνία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2020.