Η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή της Countach το 1974, και μέχρι το 1990 που ολοκληρώθηκε ο κύκλος της παρήχθησαν 1.983 αυτοκίνητα. Η πρώτη έκδοση που βγήκε ήταν η LP400, και από τη συνολική παραγωγή μόλις οι 158 φόρεσαν το συγκεκριμένο σηματάκι, καθώς αμέσως μετά παρουσιάστηκε η βελτιωμένη έκδοση της, η Countach LP400 S.

Τις προηγούμενες ημέρες, η ελβετική εταιρία Kidston Motor Cars έκανε γνωστό μέσω Instagram ότι έχει στην κατοχή της μια Countach LP400 S “Periscopio”, η οποία βρέθηκε εγκαταλειμμένη και πρόκειται να την ανακατασκευάσει πλήρως.

Η έκδοση Periscopio πήρε την ονομασία της από το σύστημα που διέθετε το αυτοκίνητο για την προβολή του κεντρικού εσωτερικού καθρέφτη, όπου υπήρχε μια εσοχή στην οροφή του αυτοκινήτου για να μπορεί να βλέπει ο οδηγός προς τα πίσω. Αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε πρώτα το 1971 στο concept της Countach και μόνο τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής το διέθεταν.

Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, κάνει το αυτοκίνητο εξαιρετικά ιδιαίτερο και σπάνιο και ανάλογες εκδόσεις στο παρελθόν έχουν πουληθεί €820.000. Η συγκεκριμένη χρειάζεται αρκετή δουλειά για να επανέλθει σε αστραφτερή κατάσταση, ενώ φαίνεται να υπάρχει και ζημιά στο εμπρός μέρος.

Μηχανικά, η Countach LP400 διαθέτει έναν 4,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με έξι weber καρμπιρατέρ. Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 375 άλογα στις 8.000 σ.α.λ., και εξαιτίας του βάρους των 1.065 κιλών και του εξαιρετικά αεροδυναμικού σχήματος του αυτοκινήτου, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ/ώρα.