Βρέθηκε παρατημένη μια σπάνια Lamborghini Countach LP400 Periscopio

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή της Countach το 1974, και μέχρι το 1990 που ολοκληρώθηκε ο κύκλος της παρήχθησαν 1.983 αυτοκίνητα. Η πρώτη έκδοση που βγήκε ήταν η LP400, και από τη συνολική παραγωγή μόλις οι 158 φόρεσαν το συγκεκριμένο σηματάκι, καθώς αμέσως μετά παρουσιάστηκε η βελτιωμένη έκδοση της, η Countach LP400 S.

Τις προηγούμενες ημέρες, η ελβετική εταιρία Kidston Motor Cars έκανε γνωστό μέσω Instagram ότι έχει στην κατοχή της μια Countach LP400 S “Periscopio”, η οποία βρέθηκε εγκαταλειμμένη και πρόκειται να την ανακατασκευάσει πλήρως.

Η έκδοση Periscopio πήρε την ονομασία της από το σύστημα που διέθετε το αυτοκίνητο για την προβολή του κεντρικού εσωτερικού καθρέφτη, όπου υπήρχε μια εσοχή στην οροφή του αυτοκινήτου για να μπορεί να βλέπει ο οδηγός προς τα πίσω. Αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε πρώτα το 1971 στο concept της Countach και μόνο τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής το διέθεταν.

Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, κάνει το αυτοκίνητο εξαιρετικά ιδιαίτερο και σπάνιο και ανάλογες εκδόσεις στο παρελθόν έχουν πουληθεί €820.000. Η συγκεκριμένη χρειάζεται αρκετή δουλειά για να επανέλθει σε αστραφτερή κατάσταση, ενώ φαίνεται να υπάρχει και ζημιά στο εμπρός μέρος.

Μηχανικά, η Countach LP400 διαθέτει έναν 4,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με έξι weber καρμπιρατέρ. Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 375 άλογα στις 8.000 σ.α.λ., και εξαιτίας του βάρους των 1.065 κιλών και του εξαιρετικά αεροδυναμικού σχήματος του αυτοκινήτου, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...