Αποτελεί μέρος του DNA της Lamborghini να προσφέρει στην αγορά αυτοκίνητα σε πολύ περιορισμένο αριθμό παραγωγή και ο Ελβετός συλλέκτης Albert Spiess έχει στη συλλογή του όλα τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής της ιταλικής εταιρίας.
Από το 2007 η Lamborghini έχει κατασκευάσει έξι μοντέλα περιορισμένης παραγωγής. Το πρώτο ήταν η Reventon που κυκλοφόρησε το 2007, ακολουθούμενη από την Sesto Elemento το 2010, την Veneno το 2013, την Centenario το 2017, την Sian το 2019 και την Countach LPI 800-4 το 2021. Ο Spiess δήλωσε:
Κάθε ένα από αυτά έφτασε για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Το Reventon Roadster ήταν λόγω του σχήματός του, το οποίο χρησίμευσε ως βάση για την παραγωγή των V12 Lamborghini που εξελίχθηκαν μέχρι την Aventador. Το Sesto Elemento, το αγαπημένο μου, ήταν λόγω της εξαιρετικής ελαφρότητάς του και του τεχνικού περιεχομένου του, συμπεριλαμβανομένων των δομικών ινών άνθρακα, και το Veneno Roadster επειδή είναι ένα διαστημόπλοιο με εξαιρετικό σχεδιασμό.
Το Centenario ήταν λόγω του ενθουσιασμού που ένιωσα που είχα στην κατοχή μου ένα τόσο εξαιρετικά σπάνιο και μοναδικό αυτοκίνητο. Έπειτα, υπάρχει το Sian Roadster με το υβριδικό σύστημα πρόωσης, το πρώτο σε Lamborghini. Πιο πρόσφατα, το Countach LPI 800-4 έφτασε για να γιορτάσει το πρώτο πρωτότυπο Countach του 1971, το οποίο είχα την τύχη να ανακατασκευάσω με την υποστήριξη της Lamborghini Polo Storico.
