Η Εσθονία εφαρμόζει πρωτότυπο μέτρο τιμωρίας, αντί κλήσης για ταχύτητα

Σχετικά άρθρα

Η κλήση για παράβαση του ορίου ταχύτητας είναι κάτι που κανένας μας δεν θέλει να έχει στο “βιογραφικό” του, και καλό είναι -εκτός από οικονομική επίπτωση- να γίνεται μάθημα ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Η αστυνομία της Εσθονίας, όμως, σκέφτηκε ένα μέτρο που θεωρεί ότι η οικονομική επιβάρυνση δεν είναι η λύση. Πιο συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο “τρέχει” ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατά μήκος του δρόμου μεταξύ του Ταλίν και της πόλης Ράπλα, που βρίσκεται στο κέντρο της μικρής Βαλτικής χώρας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, οι παραβάτες για ταχύτητα που πιάνονται για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ χρονικής τιμωρίας ή επιβολής προστίμου. Σύμβουλος της εσθονικής αστυνομίας δήλωσε ότι πολλοί οδηγοί είναι πιθανό να συμμετάσχουν σε συνομιλία με τους αστυνομικούς, δίνοντας την ευκαιρία στους αστυνομικούς να έχουν καλύτερη επίγνωση των λόγων που οι οδηγοί ξεπερνούν το όριο.

Το μέτρο της χρονικής τιμωρίας έχει δύο επίπεδα. Αν ο οδηγός πιαστεί να οδηγεί κατά 20 χλμ/ώρα ή λιγότερο πάνω από το όριο, θα αναγκάζεται να σταματήσει στην άκρη του δρόμου για 45 λεπτά, ενώ αν πιαστεί να υπερβαίνει το όριο κατά 21-40 χλμ/ώρα, τότε θα πρέπει να περιμένει 60 λεπτά μέχρι να μπορέσει να ξανά οδηγήσει.

Η Εσθονία εμφάνισε απότομη αύξηση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων μεταξύ 2017 και 2018 και με το εν λόγω μέτρο οι αρχές θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν την συμπεριφορά των οδηγών. Όπως προανέφερα, το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση αυτή τη στιγμή, αλλά θα δοκιμαστεί και πάλι τις προσεχείς εβδομάδες για να διαπιστωθεί εάν είναι αποτελεσματικά αποτρεπτικό και λειτουργεί καλύτερα από τα πρόστιμα που ισχύουν σήμερα.

Πηγήerr.ee

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr