Δες και άκου τον εκκωφαντικό ήχο της Sauber-Mercedes C11 στην Monza

Σχετικά άρθρα

Η κατηγορία αγωνιστικών αυτοκινήτων Group C παρουσιάστηκε το 1982 και μέχρι την ουσιαστική αυλαία του, συμμετείχαν σε αυτή κάποια από τα πιο ιστορικά αγωνιστικά πίστας με τις ιπποδυνάμεις τους να ακουμπάνε τους 1.000 ίππους. Αυτό που θα θυμόμαστε πάντα από αυτή την εποχή και τα αυτοκίνητα, είναι σίγουρα οι ήχοι των εξατμίσεων, που όχι απλά “ανέσταιναν νεκρούς”, αλλά μπορούσαν εύκολα να σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών.

Βάζοντας στην άκρη ότι το συγκεκριμένο αγωνιστικό -ναι, αυτό που κάποτε είχε οδηγήσει και ο Michael Schumacher– ανήκει σε μεγάλο Έλληνα συλλέκτη, ο ήχος από τ’ αγωνιστικά αυτοκίνητα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πάντα ό,τι καλύτερο υπάρχει.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι η Sauber-Mercedes C11 του 1990, που έτρεξε στην κατηγορία Group C, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στην πίστα της Monza, για τον αγώνα. Και αυτό γιατί στο πίσω μέρος υπάρχει ο Mercedes-Benz M119, ένας 5,0-λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 950 ίππων.

Ο Κρίτων Λεντούδης εκκίνησε από την 3η θέση και τερμάτισε στην 7η θέση στον πρώτο αγώνα, ενώ κέρδισε τον δεύτερο αγώνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει, όμως, δεν είναι η δύναμή του, μα ο ήχος του. Ανέβασε την ένταση, προκειμένου ν’ απολαύσεις έναν από τους καλύτερους twin-turbo κινητήρες που έχεις ακούσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα