Πετάει λιγότερο, αποφεύγει την χρήση πλαστικού, χρησιμοποιεί περισσότερα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula E ο Lewis Hamilton, ο οποίος είπε πως προσπαθεί να μειώσει το προσωπικό του αποτύπωμα άνθρακα.

Ο Hamilton έχει πουλήσει το ιδιωτικό του τζετ και πλέον πετά λιγότερο για προσωπικούς λόγους, κυρίως με εμπορικές πτήσεις, ενώ έχει καταργήσει την χρήση πλαστικών μιας χρήσης στο σπίτι και στο γραφείο, σκοπεύοντας να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του έτους,

Αυτή ήταν μια μεγάλη αλλαγή στις συνήθειες μου. Πλέον αποφεύγω τα ταξίδια αν δεν πρέπει να τα κάνω. Επίσης έχω πουλήσει αρκετά από τα αυτοκίνητα της συλλογής μου, τα οποία σπάνια τα οδηγούσα, αντικαθιστώντας τα με υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

1

Ο Hamilton είπε επίσης πως συνεργάζεται με την Mercedes προκειμένου να έχει μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, λέγοντας:

Τα θέλω όλα ανακυκλώσιμα, ακόμη και τα αποσμητικά και την οδοντόβουρτσα. Προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες αλλαγές στον προσωπικό μου χώρο. Αισθάνομαι καλά όταν κάνω αυτές τις αλλαγές και ενθαρρύνω τους ανθρώπους γύρω μου να κάνουν το ίδιο.

Ο Hamilton, ο οποίος είναι vegan, συμπλήρωσε πως δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να αγωνίζεται με αυτοκίνητα της Formula 1.

Το αποτύπωμά μας είναι σίγουρα υψηλότερο από τον μέσο ιδιοκτήτη ενός σπιτιού που ζει στην ίδια πόλη που διεξάγεται ένα GP. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε όμως για πράγματα που μπορεί να φέρουν μια θετική αλλαγή.

2

Η στάση του Hamilton υποστηρίχθηκε και από άλλους πιλότους της Formula 1. O Alexander Albon είπε:

Επειδή είμαστε στη Formula 1, δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει το περιβάλλον.

Ο Sebastian Vettel είπε πως η Formula 1 πρέπει να κάνει περισσότερα:

Θα ήταν άγνοια αν δεν το εξετάζατε. Όπως είπε ο Lewis, είναι πολύ δύσκολο για εμάς να πάρουμε την αποδοχή του κόσμου πως προστατεύουμε το περιβάλλον, επειδή δεν έχουμε το μικρότερο αποτύπωμα, μιας και οι αγώνες μας λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο.

Σε γενικές γραμμές αισθάνομαι πως η Formula 1 πρέπει να κάνει περισσότερα. Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ ισχυρότερο μήνυμα. Όλοι μπορούν να κάνουν κάτι, να συμβάλουν. Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο, η αλλαγή έρχεται και να ελπίζουμε να γίνει νωρίτερα.