Επίσημο: Citroen C5 Aircross Hybrid, με 50 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία

Σχετικά άρθρα

Ένα -σχεδόν- χρόνο μετά την παρουσίαση του C5 Aircross Plug-In Hybrid Concept, η γαλλική εταιρία μας δείχνει σήμερα την έκδοση παραγωγής του υβριδικού SUV της. Αυτή χρησιμοποιεί το plug-in hybrid (PHEV) υβριδικό σύστημα που έχουμε δει στα μοντέλα της Peugeot, που συνδυάζει τον 1.600άρη PureTech κινητήρα βενζίνης απόδοσης 180 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και 320 Nm ροπής, έχοντας συνδυαστική απόδοση 225 ίππων.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ηλεκτροποιημένο αυτόματο κιβώτιο, e-EAT8, μεταφέροντας την κίνηση αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Το C5 Aircross Hybrid, όπως είναι το όνομα του, φέρει μια μπαταρία ιόντων λιθίου (200V) και χωρητικότητας 13,2 KWh, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι 50 χλμ., σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Οι εκπομπές ρύπων ανακοινώνονται στα 39 γρ/χλμ., ενώ η μέση κατανάλωση του στα 1,7 λίτρα/100 χλμ., πάντα σε κύκλο WLTP.

Η φόρτιση των μπαταριών σε απλή οικιακή πρίζα και με απλό φορτιστή (3,3 kW, 8A) απαιτεί 6 ώρες, ενώ ο χρόνος πέφτει στις 4 ώρες με φορτιστή 3,3 kW και 14A. Με το προαιρετικό Wallbox (7 kW 32A), ο χρόνος φόρτισης μειώνεται σε λιγότερο από 2 ώρες.

Σε ότι αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός του κυμαίνεται από τα 460 έως 600 λίτρα, ανάλογα με την θέση των συρόμενων πλατών της δεύτερης σειράς καθισμάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα