Η Citroen παρουσιάζει το C5 Aircross Plug-In Hybrid Concept

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάιο, η Citroen παρουσίασε το ευρωπαϊκών προδιαγραφών C5 Aircross και σήμερα μαθαίνουμε ότι στην προσεχή έκθεση του Παρισιού (η οποία ανοίγει τις πύλες τις σε σχεδόν 3 εβδομάδες) η γαλλική εταιρία θα έχει ως κεντρικό έκθεμα την Plug-In υβριδική έκδοση του μοντέλου.


Η Citroen δεν δίνει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το το SUV της, παρά μόνο ότι η συνδυαστική απόδοση του συνόλου θα αγγίζει τα 225 άλογα και η ροπή 338 Nm, ενώ θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που θα στέλνει την κίνηση στον εμπρός άξονα.

Θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. και τελική 133 χλμ/ώρα, όταν κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, κάτω από τον χώρο του συνοδηγού. Με απλή οικιακή πρίζα 32 Amp θα μπορεί να φορτίσει σε 2 ώρες.

Η παραγωγή του νέου Citroen C5 Aircross Plug-In θα ξεκινήσει το 2019, με την κυκλοφορία του να ξεκινά το 2020. Η εταιρία αναμένει ότι θα έχει κάτω από 49 γρ/χλμ εκπομπές CO2 και κατανάλωση 2 λίτρων/100 χλμ.

Τέλος, στο περίπτερο της στην γαλλική έκθεση, η Citroen θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της, και θα έχει αρκετά ειδικά μοντέλα, όπως “Art Car” εκδόσεις των E-Mehari και C3, ενώ θα φέρει ένα κλασικό 2CV Van και ένα 5 HP.

Να θυμίσω ότι ακριβώς το ίδιο σύνολο αναμένεται να φορέσει και το Opel Grandland X.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...