Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Tesla παρουσίασε το νέο Roadster σε πρωτότυπη μορφή, με την εταιρία να έχει δηλώσει ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι πολύ καλύτερη από το πρωτότυπο.

Μέχρι να δούμε, όμως, την τελική της μορφή -κάποια στιγμή μέσα στο 2020- το πιο κοντινό που μπορούμε να έχουμε από το ηλεκτρικό supercar της αμερικάνικης εταιρίας είναι αυτό το μοντελάκι. Είναι σε κλίμακα 1:18, κοστίζει 250 δολάρια και είναι ήδη διαθέσιμο στην Αμερική και στον Καναδά.

Η μινιατούρα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ομάδας σχεδιασμού της εταιρείας και κάθε λεπτομέρεια, κάθε καμπύλη και κάθε επιφάνεια είναι προϊόν των ίδιων 3D δεδομένων του CAD, που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του πραγματικού Roadster.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μοντέλο κλίμακας υψηλής ποιότητας, που διαθέτει περισσότερα από 180 πλαστικά και μεταλλικά στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι η αφαιρούμενη οροφή, ενώ και οι πόρτες είναι λειτουργικές. Ακόμα, ανοίγει το πίσω μέρος και μας δίνει μια καλύτερη ματιά στο πόσο πραγματικά μεγάλο είναι το liftgate, ενώ άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι ο μεγάλος διαχύτης, οι επιθετικές πλευρικές ποδιές και οι μεγάλοι τροχοί.

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής συνεχίζεται στην καμπίνα, καθώς το μοντέλο διαθέτει υφασμάτινες ζώνες ασφαλείας, μοκέτες, κλπ. Τέλος, η Tesla αναφέρει ότι το αυτοκίνητο έχει μήκος 252 χλστ., πλάτος 109,5 χλστ. και ύψος 70 χλστ..

H έκδοση παραγωγής του νέου Roadster θα τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 10.000 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 402+ χλμ/ώρα, με την μπαταρία των 200 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

H Tesla έχει υποσχεθεί πως το Roadster είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση, αλλά δεν έχει αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου, αλλά οι αναφορές το θέλουν να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα.