Η Toyota παρουσιάζει τα Camry AWD και Avalon AWD, με την τετρακίνηση του RAV4

Σχετικά άρθρα

Η Toyota μετά τις TRD εκδόσεις των Camry και Avalon, συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα των δύο sedan μοντέλων της, καθώς πλέον και τα δύο είναι διαθέσιμα με σύστημα τετρακίνησης. Αυτό το ονομάζει Dynamic Torque Control AWD και έχει εξελιχθεί από την ίδια την Toyota, καθώς το είδαμε για πρώτη φορά στην τελευταία γενιά του RAV4.

Τα Camry AWD και Avalon AWD είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής και ανάλογα τις συνθήκες μπορεί να σταλθεί έως 50% της ροπής στον πίσω άξονα. Όταν δεν χρειάζεται, ένας ηλεκτρομαγνητικός μηχανισμός αποσυμπλέκει τον άξονα από το διαφορικό, ώστε να γίνεται εξοικονόμηση καυσίμου.

Τα αυτοκίνητα διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας, με την τετατρακίνηση να είναι διαθέσιμη μόνο με τον 2.5-λιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η Toyota αναφέρει ότι το hardware της τετρακίνησης δεν έχει επηρεάσει τον χώρο αποσκευών των δύο αυτοκινήτων, αλλά φυσικά προσθέτει βάρος περίπου 75 κιλών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr