Η BMW μπορεί να προσθέσει λειτουργίες στα μοντέλα της και μετά την αγορά τους

Σχετικά άρθρα

Τα μοντέλα της BMW μπορούν πλέον να εξατομικεύονται περαιτέρω μετά την αγορά τους, με ενεργοποίηση λειτουργιών οχήματος ή κράτηση νέων ψηφιακών υπηρεσιών. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι το High-Beam Assistant, το σύστημα υποβοήθησης Active Cruise Control (ACC) με Stop&Go και το BMW Drive Recorder. Με την προσθήκη νέων υπηρεσιών από το BMW ConnectedDrive Store στις συμβατικές λειτουργίες οχήματος, κάθε BMW μπορεί να προσωποποιείται περαιτέρω μετά την πώληση.

Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να δεσμεύονται με ορισμένο ειδικό εξοπλισμό όταν αγοράζουν το αυτοκίνητο αφού έχουν τη δυνατότητα να τον αναπροσαρμόζουν στις προσωπικές απαιτήσεις τους σε βάθος χρόνου. Ο Peter Henrich, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, BMW Product Management δήλωσε χαρακτηριστικά:

Οι ψηφιακές τεχνολογίες και η κλασική αυτοκινητιστική εξέλιξη συγχωνεύονται όλο και περισσότερο. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας διαφορετικές εκφάνσεις της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης – όπως είναι οι τελευταίες ψηφιακές υπηρεσίες και η δυνατότητα κράτησης λειτουργιών ανάλογα με τις ανάγκες τους. Όλα τα νέα οχήματα BMW διαθέτουν τώρα το απαραίτητο τεχνολογικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο και θα διευρύνουμε συστηματικά τη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι πελάτες θα έχουν συνεχώς στη διάθεσή τους νέες υπηρεσίες – οι οποίες ενδεχομένως δεν υπήρχαν όταν αγόραζαν ή μίσθωναν το όχημά τους. Το BMW Group θα μπορεί επίσης να ανταποκρίνεται ταχύτερα στην ψηφιακή εξέλιξη και τις νέες τεχνολογίες. Η δυνατότητα κράτησης και αποδέσμευσης πρόσθετων λειτουργιών στα οχήματα οφείλεται κυρίως στην τεχνολογία Remote Software Upgrade που λανσαρίστηκε το Μάρτιο του 2019. Αυτή επιτρέπει τη λήψη νέων ψηφιακών υπηρεσιών και συστημάτων απευθείας στο όχημα και την εγκατάστασή τους over the air.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μοντέλο της BMW μπορεί να παραμένει ψηφιακά επικαιροποιημένη στο μέλλον. Ο Peter Henrich πρόσθεσε:

Μακροχρόνια, σε ένα πιθανό σενάριο, οι ψηφιακές υπηρεσίες δεν θα είναι πλέον συνδεδεμένες με το όχημα αλλά με τον πελάτη ο οποίος τις παραγγέλνει. Είναι μία ιδιαίτερα ελκυστική δυνατότητα για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Στην περίπτωση αυτή, οι αγοραστές μεταχειρισμένων οχημάτων δεν θα δεσμεύονται πλέον με τις ψηφιακές επιλογές του προηγούμενου ιδιοκτήτη, αλλά θα μπορούν να επιλέγουν εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και απαιτήσεις τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για software αναβαθμίσεις, αφού τα μοντέλα της BMW είναι ήδη εξοπλισμένα με το απαραίτητο hardware για τις λειτουργίες αυτές, οι οποίες θα αυξηθούν σε αριθμό όσο περνά ο καιρός.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο πελάτη την καλύτερη δυνατή ψηφιακή εμπειρία με την BMW του. Με ψηφιακές υπηρεσίες κατά παραγγελία (on demand), στοχεύουμε σε ένα νέο μοντέλο που παρέχει στους πελάτες πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία σε σχέση με το παρελθόν. Για παράδειγμα, στο μέλλον, είναι πολύ πιθανό να προσφέρουμε λειτουργίες όπως απομακρυσμένη εκκίνηση κινητήρα (Remote Engine Start) ή προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ – Adaptive M Suspension.

είπε ο Peter Henrich.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BMW M δεν θα κάνει downsize τους κινητήρες της

Το τμήμα M της BMW δεν θα ακολουθήσει τη στρατηγική της Mercedes-AMG και λέει όχι στο downsizing των κινητήρων της, διατηρώντας τους εξακύλινδρους και...

Η Honda teasάρει ένα νέο ηλεκτρικό με σφηνοειδές σχήμα

Λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση από Honda και GM για τη μη συνεργασία στην ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), η ιαπωνική εταιρία έδωσε...

EuroNCAP: 8 νέα πεντάστερα μοντέλα, τετράστερα τα Hyundai Kona, Honda ZR-V και VinFast VF8

O EuroNCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών του, τα οποία έγιναν με τα νέα αυστηρότερα...