Η Honda παρουσιάζει το νέο City

Σχετικά άρθρα

Έξι ακριβώς χρόνια μετά την παρουσίαση της τέταρτη γενιάς του City, η Honda πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του μοντέλου στο περίπτερο της στην έκθεση της Ταϊλάνδης, που γίνεται στη Μπανγκόκ. Το μεσαίου sedan της ιαπωνικής εταιρίας έχει αναπτυχθεί από το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Honda στη πόλη Tochigi της Ιαπωνίας και βασίζεται στην τελευταία και ολοκαίνουρια πλατφόρμα του Jazz.

Σχεδιαστικά, το νέο City αντλεί στοιχεία από τα αμερικάνικα Insight και Accord, και φέρει χρωμιωμένη μάσκα, LED φώτα ημέρας, LED πίσω φωτιστικά σώματα, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών κλπ. Οι διαστάσεις του έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά του, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 4.553 χλστ. (+113 χλστ), το πλάτος του τα 1.748 χλστ. (+53 χλστ), με το ύψος του να έχει μειωθεί κατά 10 χλστ., όντας πλέον 1.467 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.589 χλστ. (-11 χλστ).

Μηχανικά, κίνηση παίρνει από έναν 1.000αρη turbo i-VTEC κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 122 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 173 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ., ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα CVT κιβώτιο. Η μέση του κατανάλωση ανακοινώνεται στα 4,2 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 99 γρ./χλμ.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ταϊλάνδη από τις 24 Δεκεμβρίου, ενώ θα πωλείται και σε 60 ακόμη αγορές στον υπόλοιπο κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...