Η φετινή σεζόν της Formula 1 έριξε αυλαία πριν από μερικές ώρες με το GP του Άμπου Ντάμπι. Εκεί η Ferrari είδε τον Charles Leclerc ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να κατακτά την 4η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, 24 βαθμούς μπροστά από τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Η Ferrari ξεκίνησε φέτος την σεζόν με τον Vettel να είναι ο No1 οδηγός της και ο Charles Leclerc ο No2, αλλά αυτό θα αλλάξει από του χρόνου, αφού όπως δήλωσε ο Mattia Binotto:

Φέτος ξεκινήσαμε με τον Sebastian ως τον ηγέτη της ομάδας, με τον Charles να είναι ο rookie. Ωστόσο ο Charles απέδειξε πως είναι γρήγορος και μάχεται καλά. Στους τελευταίους αγώνες και οι δύο ήταν ελεύθεροι να ανταγωνίζονται και μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσά τους για το ποιος είναι 1ος και ποιος 2ος οδηγός της Ferrari. Είναι λογικό λοιπόν να ξεκινήσουμε από αυτή τη βάση την επόμενη σεζόν.

1

Ο Binotto ρωτήθηκε και για τις φήμες που θέλουν τον Lewis Hamilton να έχει κάνει δύο ραντεβού μέσα στο έτος με τον πρόεδρο της FCA, John Elkan, συζητώντας το ενδεχόμενο να δούμε τον Βρετανό στην ιταλική ομάδα από το 2021.

Ο Binotto δεν επιβεβαίωσε τις φήμες, τονίζοντας πως η Ferrari έχει πιλότους για την επόμενη σεζόν, τους Vettel και Leclerc, ενώ προτεραιότητα του είναι να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο για το 2020. Έτσι δεν θα κάνουν διακοπές μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, μιας και το μονοθέσιο βρίσκεται ακόμη στην φάση εξέλιξης, με την αεροδυναμική να χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά.