Αβέβαιο το μέλλον της Mercedes στην F1;

Σχετικά άρθρα

Από την στιγμή της ανακοίνωσης της συμφωνίας -τον περασμένο Σεπτέμβριο- μεταξύ McLaren και Mercedes για παροχή των power units της δεύτερης στην βρετανική ομάδα, τέθηκε το ερώτημα για το μέλλον της γερμανικής ομάδας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1 Petronas, Toto Wolff, είχε δηλώσει κατηγορηματικά από τo paddock του Ρωσικού Grand Prix ότι η Mercedes δεν έχει την παραμικρή σκέψη να αποχωρίσει από την F1.

Φαίνεται, όμως, ότι ο νέος CEO της Daimler, Ola Kallenius, έχει δεύτερες σκέψεις, καθιστώντας το μέλλον της Mercedes στην F1 αμφιλεγόμενο. Όπως ξέρεις, από το 2021 η F1 θα διέπεται από νέους κανονισμούς, και ο Kallenius δεν βλέπει μέλλον στον θεσμό. Οι λόγοι είναι αρκετοί, και ο κυριότερος είναι η εξοικονόμηση του υπέρογκου ποσού των χρημάτων που επενδύει η Mercedes ετησίως στην ομάδα της στην F1, με τον Kallenius να βλέπει ότι το πρωτάθλημα της Formula E ταιριάζει στο οικολογικό προφίλ που θέλει να ακολουθήσει η εταιρία του.

Ακόμα, η γερμανική ομάδα είναι εξ’ολοκλήρου χτισμένη γύρω από τον Lewis Hamilton και αναπόφευκτα κάποια στιγμή ο Βρετανός θα ολοκληρώσει την άκρως επιτυχημένη καριέρα του. Αυτό είναι ακόμα μια πρόκληση, κυρίως για την ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία έξι χρόνια. Και τέλος, με την ολοκλήρωση της υπάρχουσας οικονομικής συμφωνίας Concorde, οι ομάδες θα αρχίσουν να δουλεύουν διαφορετικά, κάτι που θα φέρει σκληρές αλλαγές στις ομάδες.

Τα παραπάνω έχουν φουντώσει τις φήμες ότι η Mercedes θέλει να πουλήσει την εργοστασιακή της ομάδα. Και φαίνεται ότι υπάρχουν λίγοι δυνητικοί μνηστήρες. Ένας είναι η οικογένεια Mazepin από τη Ρωσία, με τον γιο του ιδιοκτήτη, Nikita Mazepin, να αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 2. Ένας άλλος πιθανός αγοραστής θεωρείται ο δισεκατομμυριούχος Roger Penske, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε τα δικαιώματα του Indy Car και της πίστας της Indianapolis, με τον Penske να έχει πλούσια εμπειρία στην διεύθυνση αγωνιστικών ομάδων.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην έχουν κάποια στέρεα βάση, αλλά η απουσία του Wolff από τον αγώνα της Βραζιλίας -ο πρώτος αγώνας που δεν πάει από το 2013- μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ίσως, έχει κάποιο ραντεβού με τον Alejandro Agag και να μιλήσουν για την Formula E.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...