Η Hyundai επενδύει 46,3 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτόνομη τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

Το Hyundai Motor Group, η μητρική εταιρία των Hyundai, την Kia και Genesis, ανακοίνωσε πως το διάστημα 2020 – 2025 θα επενδύσει 61,1 τρισ. γουόν (46,3 δισ. ευρώ) προκειμένου να αναπτύξει ηλεκτροκίνητα και αυτόνομα οχήματα, αλλά οι αναλυτές περιμένουν να δουν πρώτα απτά αποτελέσματα.

Η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε τα αποκαλυπτήρια του πλάνου της “Strategy 2025”, που προβλέπει ετήσιες μέσες δαπάνες 10 τρισ. γουόν έναντι 6,1 τρισ. το 2018. Από το σύνολο του ποσού που θα κατευθυνθεί για επενδύσεις, τα 20 τρισ. γουόν θα κατευθυνθούν σε τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα, η Hyundai σχεδιάζει να μειώσει το κόστος των πρώτων υλών κατά 34,5 τρισ. γουόν μέχρι το 2022.

Η μετοχή της Hyundai ενισχύθηκε κατά 2% μετά την εξέλιξη, ωστόσο γρήγορα έχασε τα κέρδη αυτά, καθώς οι αναλυτές αναμένουν τη μετουσίωση των υποσχέσεων της εταιρείας σε πράξη. Όπως μάλιστα λένε, οι ανακοινώσεις και οι στόχοι είναι γεμάτοι από όμορφα λόγια, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κανένα απτό αποτέλεσμα.

Η Hyundai επιδιώκει επίσης να αναπτύξει και ιπτάμενα οχήματα, όπως είπε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Euisun Chung.

Η Hyundai θα προσφέρει στην αγορά αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 και ενδεχομένως και επιπέδου 5 από το 2024 σε εταιρικούς στόλους, ενώ το ευρύ κοινό θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες από το 2027. Αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2 και 3 θα διαθέτουν όλα τα μοντέλα της μέχρι το 2025.

Παράλληλα, η εταιρεία φιλοδοξεί μέχρι το 2025 να είναι μεταξύ των τριών πρώτων παγκοσμίως στην παραγωγή αυτοκινήτων που θα κινούνται με μπαταρίες και κυψέλες καυσίμων, με ετήσιες πωλήσεις 560.000 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και 110.000 αυτοκινήτων με κυψέλες υδρογόνου. Γι’αυτό και θα βγάλει στην αγορά 16 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι τότε, ενώ μέχρι το 2022 θα προσφέρει στην αγορά 13 φιλικά προς τος περιβάλλον οχήματα (υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά, υδρογόνου).

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Genesis θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021, ενώ το τμήμα N της Hyundai να προσφέρει στην αγορά τόσο crossovers, όσο και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η κορεατική εταιρία θα δημιουργήσει μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα των Hyundai, Kia και Genesis. Το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει το 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...