Η γκάμα των SUV της Nissan στην Ευρώπη αποτελείται από τα Juke, Qashqai και X-Trail, και αν εξαιρέσουμε το πρώτο -του οποίου η δεύτερη γενιά είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει- τα άλλα δύο βρίσκονται στην αγορά από τα τέλη του 2013. Ο νέος επικεφαλής της Nissan Ευρώπης, Gianluca de Ficchy, σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες και τα τρία μοντέλα θα έχουν αντικατασταθεί και θα κυκλοφορούν στην αγορά.

1

Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2020, το νέο Juke θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει η τέταρτη γενιά του X-Trail, το οποίο φημολογείται ότι θα αποκαλυφθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2020, ενώ η τρίτη γενιά του Qashqai θα παρουσιαστεί λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου. Σχεδιαστικά το τελευταίο θα αντλεί στοιχεία από το IMQ Concept, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην προσφέρεται με κινητήρες πετρελαίου, και αντ’αυτού να υπάρχουν τα E-power υβριδικά σύνολα.

2

Εκτός των τριών παραπάνω, η Nissan θα φέρει στην αγορά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Ariya concept, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε 12 με 14 μήνες από σήμερα. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η προϊοντική ανανέωση των παραπάνω μοντέλων, η Nissan θα έχει μια από τις νεότερες σε ηλικία γκάμες μοντέλων της Ευρώπης.