VW: Αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Αλγερία λόγω πολιτικής κρίσης, κατηγορείται ο τοπικός της συνεργάτης

Σχετικά άρθρα

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι το Volkswagen Group θα αποφασίσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο αν θα κατασκευάσει το προγραμματισμένο εργοστάσιο της στη Τουρκία ή θα αναβαθμίσει κάποιο υπάρχον της. Εκτός από τον παραπάνω πονοκέφαλο, οι ιθύνοντες του γερμανικού ομίλου έχουν να αντιμετωπίσουν τις ταραχές που συμβαίνουν στην Αλγερία και στο εργοστάσιο της εκεί.

Το VW Group από την άνοιξη του 2017 κατασκευάζει -σε συνεργασία με την SOVAC- ορισμένα μοντέλα της στην Αλγερία, τα οποία και πωλούνται στη τοπική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω εργοστάσιο, που βρίσκεται στην πόλη Relizane, συναρμολογεί τα Volkswagen Golf, Volkswagen Caddy, Seat Ibiza, Skoda Octavia, καθώς και τα Audi A3 Sportback, A3 Sedan και Q2.

Σύμφωνα με πηγές από Γερμανία, η VW ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή στο εν λόγω εργοστάσιο, λόγω της έντονης πολιτικής κατάστασης στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Επιπλέον, έχουν ανασταλεί οι παραδόσεις των κιτ συναρμολόγησης στον εταίρο της κοινοπραξίας της VW στην Αλγερία, τη SOVAC.

Αν παρακολουθείς την πολιτική επικαιρότητα, η Αλγερία αντιμετωπίζει μαζικές διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής ηγεσίας από τον περασμένο Φεβρουάριο. Η πολιτική κρίση επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν οι προεδρικές εκλογές συνοδεύθηκαν από μαζικές διαμαρτυρίες και ταραχές.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τις αρχές της χώρας για κατάχρηση της εξουσίας από τον στρατό και τον παραιτηθέντα πρόεδρο Abdelaziz Bouteflika, πως επηρέασε με παράνομο τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών. Για να διασώσει την εξουσία του και να κατευνάσει το κίνημα αμφισβήτησης, ο Bouteflika είχε προτείνει τον Μάρτιο τη συγκρότηση “εθνικής διάσκεψης” αρμόδιας κυρίως για την τροποποίηση του Συντάγματος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και τελικά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Τη θέση του πήρε ο Abdelmadjid Tebboune, αλλά πολλοί ακτιβιστές και επιχειρηματίες έχουν συλληφθεί και είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση, καθώς κατηγορούνται για διαφθορά αρκετών πρώην υπουργών, λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Και ενώ μόνο το ασταθές πολιτικό κλίμα της χώρας είναι αρκετά καλός λόγος για τη VW να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Αλγερία, τα πράγματα είναι πιθανώς πιο περίπλοκα από αυτό, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της, SOVAC, Mourad Oulmi, συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων επιχειρηματιών. Ο Oulmi κρατείται στις κρατικές φυλακές από τον Ιούνιο, περιμένοντας να δικαστεί για διαφθορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο Volkswagen Golf κατασκευάστηκε πριν από ακριβώς 50 χρόνια

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που το πρώτο Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας, στις 29 Μαρτίου...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...
Autoblog.gr