H Lamborghini θέλει να σταματήσει την αύξηση των πωλήσεων, για να μην χάσει την αποκλειστικότητα της

Σχετικά άρθρα

Με την προσθήκη της Urus στην γκάμα της Lamborghini, η ιταλική εταιρία βλέπει να νούμερα πωλήσεων της να αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό. Η ιταλική εταιρία σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφού πούλησε 4.553 αυτοκίνητα, μια αύξηση της τάξεως του 96% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018. Αυτό σημαίνει, ότι το 2019 θα κλείσει σε ένα νούμερο κοντά στις 8.200 πωλήσεις, που θα αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ στην ιστορία της μάρκας.

Ο CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali, σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για αρκετά πράγματα, και ένα εξ’αυτών ήταν για τις ετήσιες πωλήσεις της εταιρίας του, λέγοντας:

Σχεδιάζουμε να φτάσουμε περίπου τις 8.500 μονάδες το 2020 και στη συνέχεια θέλουμε να σταθεροποιηθούμε εκεί για λίγο χρόνια. Η αγορά των supercar αναμένεται ότι θα αυξάνεται κατά περίπου 3% ετησίως, ενώ δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι η Urus θα συνεχίσει να αυξάνει τα νούμερα της για πάντα. Επομένως, θα χρειαζόταν ένα τέταρτο μοντέλο για να φτάσουμε σε 10.000. Το μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2025, το νωρίτερο.

Το παραπάνω νούμερο για το 2020 έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είχε δηλώσει ο Domenicali στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς ο ίδιος είχε πει ότι η Lamborghini έχει θέσει ως ανώτατο όριο τις 8.000 πωλήσεις για το 2020, προκειμένου το brand να μην χάσει την αποκλειστικότητα του. Η Urus αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας, και αυτή τη στιγμή υπάρχει λίστα αναμονής που φτάνει τους 9 μήνες.

Θέτοντας ανώτατο όριο παραγωγής, ο Domenicali εξηγεί ότι οι ανυπόμονοι αγοραστές της Urus είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολύ πάνω από την τιμή του νέου αυτοκινήτου για μία ελαφρώς μεταχειρισμένη, μόνο και μόνο για να την αποκτήσουν γρηγορότερα.

Διάβασε ακόμα

Η Urus εκτόξευσε την αξία της Lamborghini

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...