Ferrari: Είναι λάθος να σχεδιάσεις ένα supercar για τις γυναίκες

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα του περασμένου μήνα, η Ferrari παρουσίασε τη Roma, το πέμπτο νέο της μοντέλο μέσα στο 2019. Από την πρώτη στιγμή, η ιταλική εταιρία έκανε γνωστό ότι με αυτό το grand tourer θέλει να προσεγγίσει ένα διαφορετικό κοινό, διευρύνοντας παράλληλα το πελατολόγιο της.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής marketing της εταιρίας, Enrico Galliera έκανε μια πολύκροτη δήλωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Galliera υποστήριξε ότι θα ήταν “λάθος” της Ferrari να σχεδιάσει ένα sport αυτοκίνητο για τις γυναίκες, επειδή το υπάρχον γυναικείο πελατολόγιο της δεν θέλει μια πιο “θηλυκή” Ferrari, αλλά να βιώσει τις επιδόσεις των μοντέλων της, καθώς και τον επιθετικό σχεδιασμό τους. Χαρακτηριστικά, ο Galliera δήλωσε:

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός γυναικών που θέλουν να οδηγήσουν μια Ferrari. Το σημαντικό πράγμα που μάθαμε είναι ότι δεν θέλουν μια γυναικεία Ferrari. Μια γυναίκα που θέλει ένα σπορ αυτοκίνητο θέλει να οδηγήσει ένα sportscar. Το λάθος που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και που προσπαθούμε να μην κάνουμε εμείς, είναι να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο για τις κυρίες. Σχεδιάζουμε ένα αυτοκίνητο που προσφέρει συγκινήσεις, τότε οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν ακριβώς την ίδια ανάγκη.

Η Ferrari ανησυχεί επίσης ότι ένα sport αυτοκίνητο για τις γυναίκες θα βλάψει την εικόνα της προς τους άνδρες πελάτες της, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό της πελατειακής της βάσης, με τον Galliera να προσθέτει:

Εάν φτιάξεις ένα γυναικείο αυτοκίνητο στη sport κατηγορία -δεν αναφέρομαι γενικά για ένα αυτοκίνητο, αυτό ίσως είναι διαφορετικό- αλλά στην sport κατηγορία, αν φτιάξω μια Ferrari που είναι λίγο λιγότερο δυνατή και επιθετική, τότε όλοι οι άντρες δεν θα την αγοράσουν. Δεν θα αγοράσουν ένα γυναικείο αυτοκίνητο. Και οι γυναίκες δεν θα το αγοράσουν γιατί πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις [ξανά]; Γιατί να πρέπει να έχουν ένα λιγότερο δυνατό αυτοκίνητο;

Και δεν είναι ότι η Ferrari δεν είναι επιτυχημένη προς τις γυναίκες, τουναντίον, η ιταλική μάρκα έχει δει μια αύξηση στις γυναίκες που αγοράζουν τα αυτοκίνητά της παγκοσμίως. Αυτό, σύμφωνα με την Ferrari, δεν σχετίζεται με συγκεκριμένα μοντέλα αλλά μάλλον λόγω των δραστηριοτήτων που προσφέρει η εταιρεία, με τον Galliera να εξηγεί:

Όλες οι δραστηριότητες που κάνουμε σε όλο τον κόσμο, γίνονται με τρόπο που μπορείς να απολαύσεις το περιβάλλον, να έχεις ωραίο φαγητό, ωραία εστιατόρια, τέτοια πράγματα, ώστε να πιέζει πλέον η σύντροφος να πάει ο άντρας στις εκδηλώσεις, και αυτό μειώνει την απόσταση μεταξύ της Ferrari και του γυναικείου φύλου.

Διάβασε ακόμα

Νέες φωτογραφίες και λεπτομέρειες της Ferrari Roma

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...