Από το 2021 η Formula 1 θα διέπεται από τους νέους κανονισμούς που στόχο έχουν να κάνουν τις μικρότερες ομάδες περισσότερο ανταγωνιστικές, αλλά ο Guenther Steiner, το αφεντικό της Haas F1, δήλωσε πως θα ήταν αφελές να σκεφτεί κανείς πως οι μικρότερες ομάδες θα μπορούν να παλέψουν για νίκες από το το 2021.

Ο Steiner είναι υπερβολικά απαισιόδοξος σχετικά με το κατά πόσο οι νέοι κανονισμοί θα δώσουν την δυνατότητα στις υπόλοιπες επτά ομάδες του grid, πλην των Mercedes, Ferrari και Red Bull, να παλέψουν για την νίκη, λέγοντας πως “αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”. Ο Steiner πρόσθεσε πως ο ιδιοκτήτης της Haas, ο Gene Haas, δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον της ομάδας του στην Formula 1.

Ο Steiner αναφέρθηκε και στο budget cap λέγοντας πως θα χρειαστεί και “ένα δεύτερο βήμα μείωσης” επειδή δεν πιστεύει πως οι μικρότερες ομάδες θα καταφέρουν να φτάσουν το ανώτατο όριο του budget cap των 175 εκατ. δολαρίων, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των οδηγών, το κόστος ανάπτυξης των κινητήρων, οι αμοιβές των κορυφαίων 3 στελεχών της ομάδας, το κόστος των δράσεων του τμήματος marketing, καθώς και της φιλοξενίας που προσφέρουν στα paddocks οι ομάδες.

Δεν νομίζω πως οι μικρότερες ομάδες είναι προετοιμασμένες να ξοδέψουν αυτό το χρηματικό ποσό [των 175 εκατ. δολαρίων], επειδή πολύ απλά δεν έχουν τις επενδύσεις για να το κάνουν.

Έτσι, σίγουρα πρέπει να μειώσουμε το budget cap ακόμη περισσότερο, ίσως από το 2022 ή το 2023. Θα ήταν ένα καλό βήμα να κάνουμε μια δεύτερη μείωση στο πλαφόν. Νομίζω πως κανείς δεν θα διαφωνούσε με αυτό,

είπε ο Steiner, ο οποίος έκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας πως οι κανονισμοί του 2021 δεν φέρνουν εκείνες τις αλλαγές που ήθελαν πολλοί στην Formula 1.