Zak Brown: H McLaren δεν θα επαναλάβει φέτος την απόδοση του 2019

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν ένα μήνα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της MCL35, o Zak Brown δήλωσε πως δεν αναμένει να δει από την McLaren το άλμα της απόδοσης που έδειξε η ομάδα το 2019, σε σχέση με το 2018. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το τρίτο και τελευταίο με το power unit της Renault στην πλάτη των μονοθεσίων του Carlos Sainz Jr. και του Lando Norris, με το πρωτάθλημα του 2019 να χαρακτηρίζεται από την βρετανική ομάδα ως επιτυχημένο, τηρουμένων των αναλογιών.

Και αυτό γιατί από την έκτη θέση που τερμάτισε το 2018, η McLaren ανέβηκε στην τέταρτη θέση το 2019, ενώ ο Carlos Sainz πήρε το πρώτο podium στην καριέρα του, και της McLaren μετά από 2.072 ημέρες.

Ο Brown, όμως, δεν περιμένει ένα αντίστοιχο άλμα μέσα στο 2020, δηλώνοντας:

Πρέπει να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Κάναμε ένα τεράστιο βήμα, προφανώς, από το 2018 έως το 2019. Μέρος αυτού ήταν γιατί ήμασταν πολύ κακοί το 2018 και ότι ήταν πολύ δύσκολο να μην κάνουμε ένα μεγάλο βήμα το 2019. Έτσι δεν βλέπω να γίνεται το ίδιο πράγμα το 2020. Οι κανονισμοί είναι πολύ, πολύ παρόμοιοι, οπότε δεν νομίζω ότι το grid θα είναι πολύ διαφορετικό φέτος. Ίσως υπάρχουν μικρές εκπλήξεις εδώ και εκεί. Ας ελπίσουμε η Williams να γίνει λίγο πιο δυνατή, δεν είναι ωραίο να την βλέπεις να έχει την χρονιά που είχε πέρυσι. Έτσι, ας ελπίσουμε να βρει ρυθμό.

Για εμάς, είμαστε ακόμα μια νέα ομάδα. Ο James Key δεν ανέπτυξε πέρσι το μονοθέσιο, το φετινό όμως το έκανε. Για να δούμε πώς θα μοιάζει. Ο Andreas Seidl εντάχθηκε στα μέσα του έτους. Αλήθεια, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κάνουμε λιγότερα λάθη, να είμαστε πιο δυνατοί στον αγώνα και να ξεκινήσουμε καλά.

Το μονοθέσιο του 2021 δοκιμάζεται ήδη στην αεροδυναμική σήραγγα και νιώθουμε αρκετά καλά για το 2020. Απλά χρειάζεται να έχουμε κάτω το κεφάλι μας και να ξέρουμε ότι δεν θα τα αλλάξουμε όλα σε μια βραδιά. Θα έχουμε μερικά υπέροχα Σαββατοκύριακα και θα έχουμε άσχημα Σαββατοκύριακα. Αλλά ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά.

Στη συνέχεια, ο Brown αναφέρθηκε για το οδηγικό δίδυμο της ομάδας, λέγοντας:

Δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον προηγουμένως και όταν τους συστήσαμε για πρώτη φορά, νομίζω ότι -όπως είπε ο Carlos σε μια από τις συνεντεύξεις του- ο Lando ήταν λίγο ντροπαλός, αλλά τα πήγαιναν πολύ καλά μεταξύ τους όταν ήταν στην πίστα. Δεν αγχώνομαι, σε αντίθεση με το δίδυμο της Haas.

Όταν είναι κοντά στην πίστα ή σε οποιονδήποτε άλλον, αγχώνομαι. Έχουν πραγματικό σεβασμό, αλλά ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον πολύ σκληρά. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί στη συνεργασία τους, όπως και με τους χορηγούς και νομίζω ότι όλοι οι οπαδοί πραγματικά τους απολαμβάνουν. Είναι υπέροχο σε αυτό το είδος της νέας εποχής της F1, να δείξεις τι συμβαίνει στη F1 με τον πιο απλό τρόπο.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...