Η Michelin σχεδιάζει να περάσει στη παραγωγή το Uptis μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Πρόκειται για ένα ελαστικό χωρίς αέρα για συμβατικά αυτοκίνητα, με τον Alexis Garcin, πρόεδρο της Michelin Βόρειας Αμερικής να δηλώνει πως επιθυμία του είναι η επόμενη γενιά του Chevrolet Bolt να εξοπλίζεται με αυτά τα ελαστικά.

Η εταιρία ελαστικών έχει δοκιμάσει το 2019 τα συγκεκριμένα ελαστικά στη τωρινή γενιά του Bolt, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 τα δοκίμασε και σε ένα Mini Cooper SE.

Το Uptis διαθέτει κεντρικό τμήμα από αλουμίνιο και οι ακτίνες που στηρίζουν το πέλμα είναι κατασκευασμένες από συνδυασμό καουτσούκ και ρητίνης ενισχυμένης με υαλοβάμβακα.

Η τοποθέτηση των ελαστικών χωρίς αέρα συνιστά μια μικρή εξοικονόμηση βάρους σε σχέση με τα συμβατικά ελαστικά. Παρότι ο συνδυασμός τροχού/ελαστικού Uptis έχει περίπου το ίδιο βάρος με έναν αντίστοιχο συμβατικό, η Michelin αναφέρει ότι επειδή είναι αδύνατο να σκάσει το ελαστικό Uptis, δεν θα απαιτείται η τοποθέτηση αισθητήρων παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ούτε ρεζέρβα, ούτε κιτ επισκευής. Κατ’επέκταση, η γαλλική εταιρία αναφέρει ότι θα βελτιώνουν την κατανάλωση και θα αυξάνουν την αυτονομία των αυτοκινήτων που θα τα φοράνε.