Κατασκεύασαν μόνοι τους ελαστικά χωρίς αέρα και τα δοκίμασαν σε διάφορες συνθήκες

Σχετικά άρθρα

Η Michelin θέλει μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια να βγάλει στην αγορά τα ελαστικά χωρίς αέρα και οι Βρετανοί του καναλιού Driven Media στο YouTube δεν ήθελα να περιμένουν και αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους σετ ελαστικών χωρίς αέρα, χρησιμοποιώντας υλικά που μπορεί να βρει ο καθένας.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποίησαν ατσάλινες ζάντες 14″, πλαστικούς σωλήνες, παξιμάδια και μπουλόνια και το κόστος του κάθε τροχού δεν ξεπέρασε τις 300 λίρες (365 ευρώ).

Τα ελαστικά στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε ένα Caterham Seven βάρους 800 κιλών και δοκιμάστηκαν τόσο σε δημόσιους δρόμους όσο και σε πίστα. Σύμφωνα με τους παρουσιαστές, σε χαμηλές ταχύτητες τα ελαστικά χωρίς αέρα έμοιαζαν με τα κανονικά, αλλά όσο η ταχύτητα αυξανόταν, τόσο αυξάνονταν τα προβλήματα εξαιτίας του μη τέλειου κυκλικού σχήματός τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tesla Cybertruck Vs Lamborghini Urus σε κόντρα στην ευθεία

Το Tesla Cybertruck ή η Lamborghini Urus είναι γρηγορότερη στην επιτάχυνση στην ευθεία; Το Cybertruck είναι στη κορυφαία έκδοση του, με τους ηλεκτροκινητήρες του...

Ο Toto Wolff και η Susie Wolff ερευνώνται από τη FIA για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων

Ο Toto Wolff και η σύζυγός του Susie Wolff φέρονται να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας έρευνας της FIA για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Σε δήλωση...