Ανάκληση 174 Ford Mondeo, S-Max και Galaxy στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Την ανάκληση 174 Mondeo, S-Max και Galaxy στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Ford. Πρόκειται για αυτοκίνητα που φορούν τον EcoBoost κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων και που παρήχθησαν από 4/8/2010 μέχρι 30/6/2014.

Σύμφωνα με την Μπλε Οβάλ εταιρία, στα επηρεαζόμενα οχήματα, υπάρχει περίπτωση να υπερθερμανθεί η κυλινδροκεφαλή εάν τα οχήματα εξακολουθήσουν να κινούνται όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ψυκτικού κινητήρα. Η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει ράγισμα στην κυλινδροκεφαλή, με αποτέλεσμα διαρροή λαδιού σε θερμή επιφάνεια με τον κίνδυνο πιθανής πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα.

Τα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να αναβαθμιστούν με έναν αισθητήρα στάθμης ψυκτικού κινητήρα και το σχετικό λογισμικό προκειμένου να παρέχονται ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στον οδηγό. Εάν ο οδηγός αγνοεί αυτά τα μηνύματα, η ισχύς του κινητήρα θα μειώνεται.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Στην Ελλάδα το Xiaomi SU7 μέχρι το 2027

Το Xiaomi SU7 θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 2027. Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού...

Λουκέτο για 2 χρόνια στα πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα

Σε εξειδίκευση των μέτρων σφράγισης παραβατικών πρατηρίων καυσίμων για δυο συναπτά έτη και των προϋποθέσεων δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των παραβατών, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή...