H SSC αναλύει τον θηριώδη κινητήρα της Tuatara, απόδοσης 1750 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η SSC North America παρουσίασε το καλοκαίρι του 2018 στο Pebble Beach την έκδοση παραγωγής της Tuatara, επτά χρόνια μετά τη παρουσίαση του πρωτότυπου, και στο παρακάτω video μας αναλύει το προηγμένο σύστημα εισαγωγής του κινητήρα του αυτοκινήτου.

Το αμερικάνικο hypercar παίρνει κίνηση από έναν twin-turbo 5,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.350 ίππων όταν καταναλώνει βενζίνη 91 οκτανίων και 1.750 ίππων όταν καταναλώνει E85. Αυτός βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου, στροφάρει έως τις 8.800 σ.α.λ, ζυγίζει 194 κιλά, έχει σχέση συμπίεσης 8.8:1, και κατασκευάζεται από τη Nelson Racing Engines

Στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός ρομποτικού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων που κάνει τις αλλαγές σε λιγότερο από 100 ms. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 2,7 δευτ., με την εταιρία να δηλώνει πως η Tuatara θα έχει κορυφαία τελική ταχύτητα, που θα ξεπεράσει με ευκολία τα 457,94 χλμ/ώρα της Koenigsegg Agera RS, έχοντας ως στόχο το ρεκόρ της Bugatti Chiron.

Η SSC αναφέρει ότι αφιέρωσε τεράστιο όγκο εργασίας για την τελειοποίηση του συστήματος εισαγωγής του κινητήρα. Αρχικά, ο κινητήρας διαθέτει διπλά σώματα “πεταλούδας” για άριστη και άμεση απόκριση στις εντολές του πεντάλ του γκαζιού, ενώ επίσης διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους οδηγούς εισαγωγής και μπεκ ψεκασμού καυσίμου για την τελειοποίηση της ισχύος και της επιτάχυνσης.

Συνεχίζοντας, το κλειδί για την συνολική ισχύ και απόδοση του κινητήρα είναι οι δύο εναλλάκτες θερμότητας που χρησιμοποιεί, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι αποκλειστικά για τα συστήματα ψύξης νερού και αέρα. Αυτός ο σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι ο αέρας που “ρουφάει” ο κινητήρας είναι κρύος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνεχή καταπόνηση, πχ. σε πίστα ή σε προσπάθεια επίτευξης τελικής ταχύτητας.

Τέλος, να σου θυμίσω ότι η παραγωγή της Tuatara θα περιοριστεί σε μόλις 100 μονάδες, και ζυγίζει 1.247 κιλά. Έχει άκρως αεροδυναμικό σώμα, με το αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας της να είναι 0,279 Cd. Τόσο το σώμα, οι ζάντες 20″, όσο και το πλαίσιο είναι κατασκευασμένα από carboon, ενώ φορά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup διαστάσεων 245/35 μπροστά και 345/25 πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...