Η Bloodhound ψάχνει κάποιον να οδηγήσει το όχημα της και να πιάσει τα 1.287 χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Ο Andy Green κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους, αφού το 1997 κατάφερε να πιάνει τα 1.228 χιλιόμετρα με το Thrust SSC. Ο πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που έγινε οδηγός τζετ οχήματος, επρόκειτο να σπάσει το δικό του ρεκόρ, αλλά έγινε γνωστό πως αποχωρεί από το project του Bloodhound.

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Andy Green παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του ως οδηγός στο Bloodhound LSR, οπότε τώρα το αυτοκίνητο που κινείται από τον τζετ κινητήρα Rolls Royce EJ200 που φορά το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon και αποδίδει 90 kN ώσης ή αν προτιμάς περίπου 54.000 άλογα, χρειάζεται νέο οδηγό.

Ο Green επρόκειτο να πιλοτάρει το Bloodhound LSR, αλλά ο 61χρονος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του. Γι’αυτό και η Bloodhound αναζητά έναν νέο οδηγό που θα προσπαθήσει αρχικά να πιάσει τα 1.287 χλμ/ώρα (800 μίλια/ώρα), ενώ απώτερος στόχος της Bloodhound είναι τα 1.000 μίλια/ώρα (1.609 χλμ/ώρα). O Green θα συμβάλει στην εκπαίδευση και στη καθοδήγηση του νέου πιλότου.

Ο ιδιοκτήτης του project του Bloodhound, Ian Warhurst, εκτιμά πως θα χρειαστούν περίπου 12 εκατομμύρια λίρες (13,77 εκατ. ευρώ) για να καταφέρει να πιάσει τα 800 μίλια/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...