Η Αγγλία από σήμερα δεν αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την BMW να μην έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς του Mini Cooper, λόγω του Brexit.

Η BMW έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα τρεις νέες γενιές του Mini Cooper, με την κάθε μια να διατηρείται στην αγορά για περίπου 6 χρόνια. Η τωρινή γενιά κυκλοφόρησε το 2014 και βασίζεται στην UKL1 πλατφόρμα της BMW, με τον Maximilian Schoeberl, εκπρόσωπος της BMW να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η διάρκεια ζωής της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχει επεκταθεί “για λόγους κόστους και λόγω του Brexit”.

Πέρυσι η Mini πούλησε 346.639 αυτοκίνητα (-4,1% σε σύγκριση με το 2018), με την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας να κοστίζει περίπου 1 δισ. ευρώ. Έτσι η BMW αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματα αυτά αλλού, κυρίως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

H BMW θα περιμένει το που θα καταλήξουν οι συζητήσεις της ΕΕ και της Αγγλίας για την εμπορική συμφωνία στην μετά Brexit εποχή και τι θα ισχύει από τις 1/1/2021 και μετά μιας και κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρξουν τελικά πρόσθετοι δασμοί εισαγωγής.