To Hyundai Kona hybrid ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, η εισαγωγική εταιρία της Hyundai στην Ελλάδα έκανε σήμερα γνωστό ότι η υβριδική έκδοση του Kona είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας. Το μοντέλο προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, το Premium, το Premium Plus και το Distictive, με την αρχική τιμή της κάθε έκδοσης να ορίζεται στα €23.990, €25.090, και €27.090 αντίστοιχα. Τα αναλυτικά στοιχεία του εξοπλισμού κάθε μιας από αυτές, μπορείς να τα βρεις εδώ.

Με την προσθήκη της υβριδικής έκδοσης στη γκάμα του μοντέλου, η Hyundai ενισχύει την παρουσία του Kona στην αγορά, καθώς έρχεται να προστεθεί στους κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου), και φυσικά στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του.

Υβριδικό σύνολο

Ξεκινώντας από τα μηχανικά μέρη, το Kona Hybrid κινείται από το ίδιο σύνολο που υπάρχει κάτω από το ανανεωμένο Ioniq (και Kia Niro). Έτσι, κάτω από το καπό υπάρχει ο 1.600αρης GDI κινητήρας βενζίνης (της οικογένειας Kappa), που λειτουργεί στον κύκλο Άτκινσον, απόδοσης 105 ίππων με 147 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων με 170 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh, τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα.

Η συνδυαστική ιπποδύναμη του φτάνει τα 141 άλογα και 265 Nm ροπή, που χαρίζουν τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 11,2 δευτ. όταν εφοδιάζεται με 16άρες ζάντες και 11,6 δευτ. με 18άρες. Η μέση κατανάλωση ανακοινώνεται στα 3,9 λίτρα/100 χλμ/ώρα με τις 16άρες ζάντες και 4,3 λίτρα/100 χλμ. με τις 18άρες, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνει τα 90 γρ/χλμ και 99 γρ/χλμ. αντίστοιχα.

Η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, με την μπαταρία να φορτίζει κατά την επιβράδυνση ή από τον κινητήρα, δρώντας ως γεννήτρια.

Ειδικό χρώμα

Εμφανισιακά δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και εκτός από το λογότυπο στο πίσω μέρος αλλά και του νέου μπλε (Blue Lagoon) χρώματος, η Hyundai προσφέρει στο υβριδικό Kona νέας σχεδίασης ζάντες 16 ή 18 ιντσών.

Εσωτερικό

Τέλος, στο εσωτερικό, έχουν προστεθεί νέοι χρωματισμοί, ενδείξεις για την επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης και ρύπων, αλλά και στοιχεία όπως ασύρματη φόρτιση κινητού, ενισχυμένο πακέτο συστημάτων ασφαλείας κ.α., ενώ η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 10,25 ιντσών.

Το βάρος του αυτοκινήτου κυμαίνεται από τα 1.376 έως 1.453 κιλά, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 361 λίτρα, που αυξάνεται στα 1.143 όταν πέσουν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Φωτογραφίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...