Η Ford παραδέχεται πως οι αυστηροί κανονισμοί σχετικά με τις εκπομπές και την οικονομία καυσίμου σε όλο τον κόσμο θα επηρεάσουν τα αυτοκίνητα επιδόσεων, αλλά η Μπλε Οβάλ εταιρία δηλώνει πως θα παραμείνει δεσμευμένη σε αυτά, προσφέροντας στο μέλλον σπορ αυτοκίνητα που θα “είναι το ίδιο συναρπαστικά με τα σημερινά”.

Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε πως τα 0-100 χλμ/ώρα δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να κοιτάμε σε ένα σπορ αυτοκίνητο, με την εταιρία να ασχολείται πλέον περισσότερο με “την συνολική εμπειρία απόδοσης” ενός σπορ μοντέλου.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford παρουσίασε το XLT πακέτο του Explorer. Το μοντέλο ξεχωρίζει από την γκρι γρίλια, τα νέα διακοσμητικά, τις ζάντες 20″, τις νέες απολήξεις εξατμίσεων και τα νέα γράμματα στο καπό.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ActiveX και δερμάτινες επενδύσεις, νέα διακοσμητικά και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Το πακέτο θα είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο καλοκαίρι, με την Ford να ανακοινώνει τότε την τιμή του.

Τέλος η Ford ανακοίνωσε πως ανακαλεί 227.884 Flex, Taurus Police Interceptor, Taurus με το SHO Performance πακέτο και Lincoln MKT, παραγωγής 2013-2018, επειδή ένας σύνδεσμος της πίσω ανάρτησης μπορεί να σπάσει.

Η ανάκληση επηρεάζει 211.207 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, 15.281 στον Καναδά και 1.396 στο Μεξικό και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η Ford θα προχωρήσει στη δωρεάν αντικατάσταση των συνδέσμων με νέους, ανθεκτικότερους.