Η κυκλοφορία του νέου Puma έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες σε Ευρώπη, αλλά η Ford Αγγλίας ανακοίνωσε ήδη την πρώτη ανάκληση του συμπαγούς SUV της. Αυτή αφορά τους φόβους ότι ένας από τους αερόσακους μπορεί να μην παραμείνει στη θέση του μετά το άνοιγμα του κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, με την ανακοίνωση της ανάκλησης από την Ford να αναφέρει:

Κάτω από ορισμένες συνθήκες, είναι πιθανό ο αερόσακος -αφού έχει αναπτυχθεί- να μην συγκρατηθεί στο τιμόνι. Η απόδοση του αερόσακου σε περίπτωση ατυχήματος, και αφού ανοίξει, θα εξακολουθήσει να πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις και θα παρέχει επαρκή προστασία στον οδηγό.

1

Ο αερόσακος δεν είναι της Takata, με την αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά τις πωλήσεις του Puma στην Αγγλία από τις 7 Φεβρουαρίου. Περίπου το 1/3 των Puma που συμμετέχουν στην ανάκληση έχουν παραδοθεί στους αγοραστές τους, με τα μοντέλα που επηρεάζονται να είναι κατασκευής από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020.

2

Η Ford θα αντικαταστήσει ένα ελατήριο στο εσωτερικό του μηχανισμού του αερόσακου χωρίς χρέωση. Στην Ελλάδα το Puma είναι ήδη στις αντιπροσωπείες της εταιρίας, με το μοντέλο να προσφέρεται αρχικά με τον ήπιο υβριδικό 1.000αρη EcoBoost κινητήρα, απόδοσης 125 ίππων και 155 ίππων και σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, τις Titanium και ST-Line X.

Αναλυτικά τις τιμές του μπορείς να δεις στον παρακάτω σύνδεσμο.

3Διάβασε ακόμα

Οι τιμές του Ford Puma