Η Tesla ανακοίνωσε πως θα προσφέρει μια δωρεάν αναβάθμιση λογισμικού στα Model S και Model X με την 100 kWh μπαταρία, που αυξάνει την αυτονομία τους. Συγκεκριμένα το Model S Long Range Plus προσφέρει πλέον 390 μίλια/630 χιλιόμετρα ανά φόρτιση (αύξηση 17 μιλίων/28 χλμ), με τα 0-96 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Το Model X Long Range Plus προσφέρει αυτονομία 351 μίλια/565 χλμ ανά φόρτιση (αύξηση 23 μιλίων/37 χλμ), με τα 0-96 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

1

Στις σχετικές ειδήσεις, δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε υπέρ μιας ομάδας οικολόγων, της Gruene Liga Brandenburg, η οποία ζήτησε και πέτυχε την προσωρινή διακοπή των εργασιών της Tesla για την κατασκευή του ευρωπαϊκού Gigafactory εργοστασίου, λίγο έξω από το Βερολίνο.

Η Tesla είχε ξεκινήσει να κόβει δέντρα σε μια έκταση 692 εκταρίων από τα 300 που έχει αγοράσει, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των εργασιών καθαρισμού δέντρων, επειδή δεν έχει χορηγηθεί μέχρι στογμής άδεια προγραμματισμού για την κατασκευή του Gigafactory, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν πως το νέο εργοστάσιο απειλή την τοπική άγρια πανίδα και το νερό.

2Διάβασε επίσης

Το ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla καθυστερήσει λόγω λύκων, νυχτερίδων, φιδιών και σαυρών

Bonus! Δες και έναν τύπο να έχει βάλει ερπύστριες σε ένα Tesla Model 3 και να κινείται με περίσσεια άνεση στα χιόνια.