Όταν στα μέσα του Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι 18 αυτοκινητοβιομηχανίες επέλεξαν να μην πάνε στην σημαντικότερη έκθεση αυτοκινήτου της Ευρώπης (και κατά πολλούς του κόσμου), είχαμε γράψει ότι πιθανότατα η φετινή έκθεση της Γενεύης θα είναι η τελευταία που θα επισκεφτούμε, καθώς το μέλλον των κλασσικών εκθέσεων αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά αμφίβολο.

Λογαριάζαμε, όμως, χωρίς τον κορωνοϊό, καθώς τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και πιο έντονες οι φωνές που λένε ότι η φετινή έκθεση μπορεί να ακυρωθεί.

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Palexpo και ανοίγει επίσημα τις πύλες της στις 3 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου. Πριν λίγες ημέρες, όμως, έγινε γνωστό ότι η διεθνής έκθεση εφευρέσεων της Γενεύης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο, αναβλήθηκε για έξι μήνες λόγω του CONVID-19, με την διοργανώτρια αρχή να τονίζει:

Σχεδόν το 50% των εκθετών προέρχεται από την ασιατική ήπειρο, το ένα τρίτο από την Κίνα και ένα τρίτο από το Χονγκ Κονγκ.

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 750.000 επισκέπτες, με τους διοργανωτές να παρακολουθούν στενά την εξάπλωση των κρουσμάτων, ειδικά μετά την έξαρση των τελευταίων τριών ημερών στην Βόρεια Ιταλία, η οποία συνορεύει με την Ελβετία. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι εάν ένας ή δύο εκθέτες αποφασίσουν ότι οι κίνδυνοι για την υγεία του προσωπικού τους είναι υπερβολικά υψηλοί, αυτό πιθανότατα θα προκαλέσει ντόμινο ακυρώσεων από τους εκθέτες, και ως εκ τούτου η έκθεση δεν θα είναι βιώσιμη.