Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019, το μήκους 200 μέτρων νοτιοκορεατικό φορτηγό πλοίο Golden Ray, που μετέφερε περίπου 4.200 αυτοκίνητα της Kia και της Hyundai με αφετηρία το Μεξικό και προορισμό τη Μέση Ανατολή, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Brunswick όταν γύρω στη μία το πρωί (τοπική ώρα) εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Το αποτέλεσμα ήταν μία ώρα αργότερα να αναποδογυρίσει κοντά στο St. Simons Island, κι ενώ στο σκάφος επέβαιναν 24 άτομα, τα οποία -ευτυχώς- διασώθηκαν όλα.

Έκτοτε, το ναυάγιο βρίσκεται μισοβυθισμένο ανοικτά των ακτών της Τζόρτζια των ΗΠΑ, και πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή η διαμάχη ανάμεσα σε δύο εταιρίες διάσωσης ναυαγίων και την πλοιοκτήτριας, για την επιχείρηση καταστροφής και απομάκρυνσης του φορτηγού πλοίου.

Αυτή ξεκίνησε, και πλέον έχουμε εντυπωσιακές εικόνες μέσα από τα καταστρώματα του πλοίου, που θυμίζουν υπόγειο πάρκινγκ χωρίς βαρύτητα με τα αυτοκίνητα να επιπλέουν. Πριν κοπεί το πλοίο σε κομμάτια, η τοπική ακτοφυλακή χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό LIDAR για να έχει μια τρισδιάστατη εικόνα του εσωτερικού του Golden Ray και των χώρων αποθήκευσης των φορτίων.

Όπως βλέπεις, διακρίνονται τα αυτοκίνητα να επιπλέουν στο νερό, καθώς το πλοίο έχει γείρει στο ένα του πλευρό. Τα οχήματα φαίνεται ότι είναι δεμένα στο πάτωμα, γι’ αυτό και δεν κύλισαν όλα σε μία πλευρά. Κάποια δείχνουν σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ άλλα φαίνεται ότι δεν έχουν αντέξει τη διάβρωση από το θαλασσινό νερό.