Οι εργασίες στην πίστα του Zandvoort στην Ολλανδία συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και ήδη είναι έτοιμη διαδρομή της πίστας. Οι στροφές 3 και 14 έχουν έντονη κλίση, που φτάνει μέχρι και 19 μοίρες, όταν το οβάλ στην πίστα της Indianapolis είναι μόλις 9 μοίρες.

Η ιδέα για τις έντονες κλίσεις των στροφών στην πίστα του Zandvoort ήταν του Charlie Whiting και μέσα από αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν άκρως εντυπωσιακό θέαμα με τα μονοθέσια.

Το Ολλανδικό GP θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι η Ολλανδία θα φιλοξενήσει αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκινήτου αθλητισμού μετά από 35 χρόνια. Η τελευταία φορά ήταν στις 25 Αυγούστου του 1985 στην πίστα του Zandvoort, αλλά έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είτε μιλάμε για την ασφάλεια οδηγών και θεατών, είτε για το μέγεθος και την ταχύτητα των μονοθεσίων.

Αυτό υποχρέωσε τη διοίκηση της πίστας του Zandvoort να προτείνει και να κάνει σημαντικές αλλαγές στην χάραξη της πίστας, ώστε να επιστρέψει ο αγώνας στην χώρα καταγωγής του Max Verstappen.