Πριν ένα μήνα, η Suzuki παρουσίασε το facelift του Ignis στην Ιαπωνία και σήμερα η εταιρία μας δείχνει την αντίστοιχη έκδοση για την ευρωπαϊκή αγορά. Όπως ξέρεις, το νέο Ignis παρουσιάστηκε στην Άπω Ανατολή το φθινόπωρο του 2015 και κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2016.

Το Ignis facelift για την Ευρώπη φέρνει μικρές αισθητικές αλλαγές, όπως νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με προστατευτικές ποδιές, προσθήκη μαύρων πλαστικών τόξων στους θόλους των τροχών και ράγες οροφής.

Ακόμα, η εταιρία έχει τοποθετήσει στο μοντέλο μια νέα μάσκα με τέσσερα ανοίγματα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις, θερμαινόμενα καθίσματα και αναβαθμισμένη οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ελαφρώς επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων.

Στην παλέτα των χρωμάτων έχουν προστεθεί τρία νέα μεταλλικά χρώματα (Caravan Ivory Pearl, Rush Yellow και Tough Khaki Pearl), αυξάνοντας τον αριθμό των μονόχρωμων και δίχρωμων επιλογών σε 11 και 11, αντίστοιχα.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ο νέος (K12D) 1.200άρης DualJet κινητήρα, που φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα και μια μεγαλύτερη 10Ah μπαταρία ιόντων-λιθίου (από 3Ah), που βελτιώνει την κατανάλωση του αυτοκινήτου και πλέον είναι διαθέσιμος και με ένα αυτόματο CVT κιβώτιο. Η απόδοση του δεν έγινε γνωστή, αλλά στην Ιαπωνία αποδίδει 91 άλογα.

Η κυκλοφορία του Ignis facelift θα ξεκινήσει στην Ευρώπη και στη χώρα μας από τον Απρίλιο.