Η Goodyear παρουσίασε το concept ενός νέου ελαστικού, το οποίο ονομάζει reCharge. Αυτό αποτελεί ένα καινοτόμο αυτό-ανανεούμενο πρωτότυπο ελαστικό, που μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μετακίνησης.

1

O Mike Rytokoski, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής marketing της Goodyear Ευρώπης, δήλωσε σχετικά:

H Goodyear, στοχεύει το συγκεκριμένο ελαστικό να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο που θα απαντήσει στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της μετακίνησης. Έχοντας αυτή τη φιλοδοξία ως γνώμονα, δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο ελαστικό που θα συντελέσει στο μέλλον της προσωποποιημένης και της άνετης ηλεκτροκίνησης.

Με τη σειρά του, ο Sebastien Fontaine, επικεφαλής σχεδίασης στο κέντρο καινοτομίας της Goodyear στο Λουξεμβούργο, πρόσθεσε:

Το Goodyear reCharge αποτελεί ένα πρωτότυπο ελαστικό δίχως συμβιβασμούς, υποστηρίζοντας την εξατομικευμένη, βιώσιμη και δίχως κόπο, ηλεκτροκίνηση.

To πρωτότυπο ελαστικό Goodyear reCharge, συμπεριλαμβάνει έναν αριθμό καινοτόμων χαρακτηριστικών που στηρίζονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες:

2Εξατομίκευση

3Βιωσιμότητα

Η συγκεκριμένη αυτή ένωση είναι κατασκευασμένη από βιολογικό υλικό και ενισχύεται με μικρο-ίνες, εμπνευσμένες από ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά υλικά παγκοσμίως -το μετάξι αράχνης. Αυτό το υλικό το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και 100% βιοδιασπώμενο.

4Δίχως Κόπο

5

Εκτός από τη δραστική απλοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασης των ελαστικών σας με αυτοανενεούμενες κάψουλες, το πέλμα του ελαστικού υποστηρίζεται από ένα ελαφρύ πλαίσιο χωρίς αεροθάλαμο και με ένα ψηλό και στενό σχήμα. Πρόκειται για μια λεπτή αλλά ανθεκτική κατασκευή χαμηλής συντήρησης που θα μειώνει την ανάγκη για έλεγχο πίεσης ή τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε διάτρηση του ελαστικού.