Το έξυπνο ελαστικό της Goodyear “εκτυπώνει” τα δικά του πέλματα

Σχετικά άρθρα

Η Goodyear παρουσίασε το concept ενός νέου ελαστικού, το οποίο ονομάζει reCharge. Αυτό αποτελεί ένα καινοτόμο αυτό-ανανεούμενο πρωτότυπο ελαστικό, που μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μετακίνησης.

O Mike Rytokoski, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής marketing της Goodyear Ευρώπης, δήλωσε σχετικά:

H Goodyear, στοχεύει το συγκεκριμένο ελαστικό να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο που θα απαντήσει στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της μετακίνησης. Έχοντας αυτή τη φιλοδοξία ως γνώμονα, δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο ελαστικό που θα συντελέσει στο μέλλον της προσωποποιημένης και της άνετης ηλεκτροκίνησης.

Με τη σειρά του, ο Sebastien Fontaine, επικεφαλής σχεδίασης στο κέντρο καινοτομίας της Goodyear στο Λουξεμβούργο, πρόσθεσε:

Το Goodyear reCharge αποτελεί ένα πρωτότυπο ελαστικό δίχως συμβιβασμούς, υποστηρίζοντας την εξατομικευμένη, βιώσιμη και δίχως κόπο, ηλεκτροκίνηση.

To πρωτότυπο ελαστικό Goodyear reCharge, συμπεριλαμβάνει έναν αριθμό καινοτόμων χαρακτηριστικών που στηρίζονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες:

Εξατομίκευση

Στον πυρήνα του πρωτότυπου ελαστικού βρίσκεται ένα επαναφορτιζόμενο και βιοδιασπώμενο μείγμα που μπορεί να επαναφορτιστεί με μεμονωμένες κάψουλες, απλοποιώντας δραστικά τη διαδικασία αντικατάστασης των ελαστικών.

Ενσωματώνοντας μια εξατομικευμένη ποσότητα υγρού, οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στο πέλμα του ελαστικού να ανανεωθεί και στο ελαστικό να προσαρμοστεί στις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες, στα διάφορα εδάφη ή απλά στον τρόπο που επιλέγεις να ταξιδέψεις.

Χάρη στην τεχνητή του νοημοσύνη, δημιουργείται ένα προφίλ οδηγού γύρω από το οποίο θα εξατομικεύεται το υγρό αυτό, δημιουργώντας μια σύνθετη χημική ένωση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε οδηγού.

Βιωσιμότητα

Η συγκεκριμένη αυτή ένωση είναι κατασκευασμένη από βιολογικό υλικό και ενισχύεται με μικρο-ίνες, εμπνευσμένες από ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά υλικά παγκοσμίως -το μετάξι αράχνης. Αυτό το υλικό το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και 100% βιοδιασπώμενο.

Δίχως Κόπο

Εκτός από τη δραστική απλοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασης των ελαστικών σας με αυτοανενεούμενες κάψουλες, το πέλμα του ελαστικού υποστηρίζεται από ένα ελαφρύ πλαίσιο χωρίς αεροθάλαμο και με ένα ψηλό και στενό σχήμα. Πρόκειται για μια λεπτή αλλά ανθεκτική κατασκευή χαμηλής συντήρησης που θα μειώνει την ανάγκη για έλεγχο πίεσης ή τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε διάτρηση του ελαστικού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr