Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της στην Κίνα μειώθηκαν σημαντικά το Φεβρουάριο. Πιο συγκεκριμένα, η Honda είδε πτώση 85,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση για ένα μήνα στην ιστορία της. Ο λόγος φυσικά είναι η επιδημία του κορωνοϊού, που έπληξε σκληρά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Πολλές αντιπροσωπείες της Honda στην Κίνα αναγκάστηκαν να κλείσουν στις αρχές Φεβρουαρίου λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς οι καταναλωτές απέφευγαν να βγουν από τα σπίτια τους. Ακόμα και μετά την άρση της κυκλοφορίας, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων δεν επανήλθαν, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σε όλη την Κίνα να πέσουν κατά 80%.

Η Honda πώλησε 11.288 νέα αυτοκίνητα τον Φεβρουάριο, με την πτώση του 85,1% να ξεπερνά εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε φτάσει το -53,5% τον Οκτώβριο του 2012, εξαιτίας της τριβής μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας και τη διαμάχη για τα νησιά Senkaku.

Σύμφωνα με την Honda, παρόλο που περίπου το 80% των 1.200 αντιπροσώπων της στην Κίνα λειτουργούν κανονικά από τις 6 Φεβρουαρίου, η ζήτηση παρέμεινε υποτονική. Εκτός της Honda, η Mazda ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων για τον Φεβρουάριο κατά 79%, η Mitsubishi 90,7% , ενώ η Toyota είδε τις πωλήσεις της στην Κίνα να πέφτουν κατά 70,2%.